16.06.2016 07:45
ZAGREB, 15. lipnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Varaždinu objavio je oglas u kojem se pozivaju vjerovnici Udruge nezaposlenih i obespravljenih radnika (UNIOR) da u roku 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te udruge s utvrđenih 9.065 kuna duga.
U sudskom oglasu pozivaju se zastupnici te udruge da u roku petnaest dana predaju popis imovine i obaveza, a ne odazovu li se zastupnici i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će otvoriti i zatvoriti stečaj UNIOR-a.UNIOR je osnovan u svibnju 2011. u Varaždinu, kao osoba ovlaštena za zastupanje i predsjednik navodi se Dražen Brljak, a kao cilj i djelatnosti udruge istaknuto je "poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja organiziranjem i održavanjem radionica, predavanja, protokom informacija i druženjem".

Osim toga se kao djelatnost udruge navodi pomaganje savjetima i inicijativama stručnih osoba u rješavanju njihovih svakodnevnih problema, sudjelovanje radnika u ostvarivanju zakonom zajamčenih prava te izdavačka djelatnost i organiziranje seminara, okruglih stolova i medijskih nastupa. Najava stečaja UNIOR-a objavljena je samo mjesec dana nakon oglasa Trgovačkog suda u Zagrebu u kojem se pozivaju zastupnici slične organizacije – Udruge nezaposlenih Republike Hrvatske da u skraćenom stečajnom postupku predaju popis imovine i obveza zbog 14.728 kuna utvrđenog duga.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa