10.06.2016 08:00
WASHINGTON, 10. lipnja 2016. (Hina/dpa), Prema godišnjem izvješću objavljenom u srijedu Google je prestigao Apple i maknuo ga s vrha ljestvice najvrijednijih svjetskih brandova, javlja agencija DPA.
Prema podacima iz studije BrandZ, koju je provela tvrtka za istraživanje tržišta Millward Brown, u kojoj je navedeno sto najboljih svjetskih marki, Googleova vrijednost je 229,2 milijarde dolara, što je za 32 posto više nego godinu dana prije.Isti izvor navodi da je Apple izgubio osam posto svoje vrijednosti koja sada iznosi 228,5 milijardi dolara. Među prvih pet još se nalaze Microsoft sa 121,8 milijardi dolara, telekomunikacijska tvrtka AT&T koja je uz 20-postotno povećanje vrijednosti narasla na 107,4 milijardi te društvena mreža Facebook koja je s rastom od 44 posto došla na vrijednost od 102,5 milijardi.

Analitičari i stručnjaci za brandove najveće zasluge za Googleov rast pripisuju razvojnoj strategiji temeljnoj na inovacijama, kako bi tvrtka ostala ukorak s vremenom. Google je u posljednje vrijeme najviše uložio u tehnologije kojima se umjetna inteligencija pretvara u nezaobilazni dio naše svakodnevice.

Stručnjaci iz tvrtke Millward Brown svoje analize temelje na financijskim podacima tvrtki, anketama među potrošačima i svojim procjenama. Ovo je već deseta takva lista ove tvrtke, a u sličnoj studiji koju je sastavila konzultantska tvrtka Interbrand, Apple se nalazi ispred Googlea.

AUTOWASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa

HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 

LONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila.