08.06.2016 07:45
ZAGREB, 7. lipnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je rješenje kojim se zaključuje stečaj nad dužnikom 'Domovina – Holding d.o.o', konzultantskom tvrtkom Stjepana Tuđmana, sina prvog hrvatskog predsjednika, te će nakon pravomoćnosti tog rješenja ta Tuđmanova tvrtka s 1,55 milijuna kuna utvrđenog duga biti brisana iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa iz siječnja kojim su se pozivali zastupnici 'Domovine – Holding' da u roku od petnaest dana predaju popis imovina i obaveza tvrtke, ali i njihovi vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

Budući da se vjerovnici i Stjepan Tuđman nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćenje i po službenoj dužnosti donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka. Tvrtka 'Domovina – Holding' osnovana je 1995., temeljni kapital joj je 100.000 kuna, a kao jedini osnivač i direktor u sudskom registru naveden je Stjepan Tuđman.

U predmetu poslovanja 'Domovine – Holding', društva za poslovno savjetovanje, navedena je izdavačka i tiskarska djelatnost, financijsko posredovanje, reklama i propaganda i, između ostaloga, proizvodnja metala, građevinarstvo i ugostiteljstvo.Prema posljednjem predanom financijskom izvješću za 2011., 'Domovina – Holding' je imala 2,3 milijuna kuna prenesenog gubitka.

Uz ime Stjepana Tuđmana u sudskom registru povezuje se još devet tvrtki kojima je direktor, jedini osnivač ili član nadzornog odbora. Od tih devet tvrtki čak šest ih je brisano iz sudskog registra, a aktivne su još samo tri među kojima su trenutačno još i Domovina – Holding d.o.o i Domovina d.o.o.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa