07.06.2016 07:40
ZAGREB, 6. lipnja 2016. (Hina), Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u ponedjeljak predstavnike Udruge "Blokirani", s kojima je razgovarala o aktivnostima te udruge.

U Hrvatskoj trenutno ima 320.000 blokiranih, a kada se to stavi u kontekst obitelji, brojka iznosi jedan milijun, istaknuli su predstavnici Udruge te dodali kako njihov problem i dalje nije riješen, kao i da dugovi građana rastu iz mjeseca u mjesec, priopćio je Ured predsjednice. 

Predsjednica Grabar-Kitarović pozvala je predstavnike udruge na daljnju zajedničku suradnju, kako bi se pronašao način za rješavanje problema s kojim su suočeni zaduženi građani. Predstavnici "Blokiranih" zahvalili su predsjednici na upućenom Zahtjevu za ocjenom ustavnosti članaka 75. i 127. Ovršnog zakona te su izrazili nadu kako će Ustavni sud to uskoro riješiti.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa