31.05.2016 07:45
SPLIT, 30. svibnja 2016. (Hina), U Splitu je održana peta sjednica Odbora vjerovnika društva Sportski grad TPN d.o.o. u stečaju koji upravlja Spaladium arenom,  a zaključak sjednice zatvorene za javnost  je da stečajni upravitelj mora sazvati skupštinu vjerovnika na kojoj će se odlučiti o prodaji splitske arene.
Stečajni upravitelj Perica Mitrović za Hinu je rekao da je cilj sjednice bio da se svi zainteresirani upoznaju sa problematikom  Spaladium arene kako bi se kroz stečajni postupak pronašlo rješenje koje bi ubrzalo prodaju imovine. "Sukladno tome nastavit će se pregovori između Grada Splita, banaka i države. Osim toga donesena je odluka da je stečajni upravitelj obvezan dati prijedlog za sazivanje skupštine vjerovnika na kojoj će se donijeti odluka o prodaji imovine stečajnog dužnika. Procjenjena vrijednost imovine stečajnog dužnika  iznosi 455.380.000 kuna" podsjetio je Mitrović.  

Na današnjoj sjednici Odbora vjerovnika među ostalim je bio gradonačelnik Ivo Baldasar, predstavnici Ministarstva financija, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUDI), predstavnici poslovnih banaka koji su razlučni vjerovnici i predstavnike radnika.Još jednom su svi zajedno razmotrili što  mogu napraviti prije oglašavanja prodaje Spaladium arene. Odbor vjerovnika je u tom stečajnom postupku utvrdio da je način prodaje Spaladium arene vrlo kompliciran zbog čega je i odgodio donošenje odluke o njezinoj prodaji kako bi dodatno razmotrili mogućnosti rješavanja teškoća. 

Prema onome što je stečajni upravitelj Perica Mitrović ranije izjavljivao  Grad Split mora preuzeti izgrađenu nekretninu, dok država i grad moraju nastaviti parcelirati oko 30.000 četvornih metara i ponovno objaviti javni natječaj za pravo gradnje na površini oko 15.000 metara četvornih pokraj dvorane. Upravo je Mitrović mišljenja da se problem Spaladium arene mora riješiti kako bi se zbog zastoja izgradnje spriječilo njezino daljnje propadanje. 

Spaladium arena je po načelu javno-privatnog partnerstva građena za potrebe Svjetskoga rukometnog prvenstva 2009. godine. Javni su partneri grad Split i Vlada Republike Hrvatske, a privatni partner je konzorcij tvrtaka Konstruktor, IGH i Dalekovod koji je osnovao tvrtku Sportski grad TPN i ovlastio je za upravljanje Spaladium arenom.  Za potrebe Svjetskog prvenstva 2009. izgrađena je samo sportska dvorana, bez poslovnog tornja, koji je također bio predviđen i iz kojega bi se namirio novac za održavanje dvorane.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.