30.05.2016 07:25
ZAGREB, 19. svibnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Osijeku objavio je oglas u kojem se pozivaju zastupnici 'Kreativne produkcije' d.o.o, produkcijske tvrtke 'kralja sapunica' Romana Majetića, da u skraćenom stečajnom postupku u roku od 15 dana predaju popis imovine i obaveza tvrtke s utvrđenih 6886 kuna duga.
Kako se navodi u oglasu, na temelju prijedloga Financijske agencije (Fine) iz veljače, pozivaju se i vjerovnici Majetićeve tvrtke da u roku od 45 dana predaju prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, a ne odazovu li se oni i zastupnici 'Kreativne produkcije' u zakonskim predviđenim rokovima, sud će utvrditi da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te će donijeti odluku o zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Prema podacima dostavljenim Fini, ta tvrtka nema zaposlenih. 'Kreativna produkcija' osnovana je u rujnu 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnivači su Coproduction ltd, tvrtka registrirana u off shore zoni u Belizeu i Roman Majetić koji se navodi kao direktor.

Najava stečaja 'Kreativne producije' uslijedila je godinu dana nakon brisanja iz sudskog registra druge Majetićeve producentske tvrtke 'Audio vizualne atrakcije' (AVA) koja je, prema riječima stečajnog upravitelja Jure Marušića, ostavila iza sebe dugove koji dosežu i do sto milijuna kuna. Prema izvatku iz sudskog registra, AVA produkcija Romana Majetića, u medijima proglašenog 'kraljem sapunica' koji je, između ostalog, producirao serije 'Villa Marija' i 'Ponos Ratkajevih', u stečaju je bila pod hipotekom banaka u iznosu od više desetaka milijuna kuna.

Nakon pokretanja stečaja AVA produkcije, Majetić je najavljivao da će svoju djelatnost nastaviti preko tvrtke 'Kreativna produkcija', no njegov projekt koji je, prema medijskim napisima, još prošle godine navodno nudio Hrvatskoj radioteleviziji (HRT-u) nije ušao u plan realizacije.

AUTOWASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa

HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 

LONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila.