30.05.2016 07:30
ZAGREB, 20. svibnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se zaključuje stečajni postupak nad dužnikom Ujedinjene produkcije, produkcijskom kućom kojoj su osnivač Digitel komunikacije i direktor Aljoša Roksandić, pa će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka sa čak 53,2 milijuna kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.

Kako se navodi u rješenju, stečaj je zaključen na prijedlog Financijske agencije (Fine) koja je u listopadu prošle godine dostavila potvrdu o navedenom dugu te istaknula da je dotad račun Ujedinjenih produkcija bio u blokadi 122 dana. Nakon toga, u studenom prošle godine, imenovan je privremeni stečajni upravitelj koji je naveo da je "neosporno ispunjen stečajni razlog prezaduženosti" i nelikvidnosti  s obzirom na neisplatu plaća u razdoblju dužem od 30 dana i nepodmirenje dvadeset posto dospjelih obveza iz financijskog izvješća za prethodnu godinu. Istaknuo je i da Ujedinjene produkcije  nemaju sigurne naplative imovine iz koje bi se mogli namiriti troškovi prethodnog i otvorenog stečajnog postupka, te je pozvao vjerovnike zainteresirane za pokretanje stečaje na uplatu predujma za pokriće troškova.

Budući da se nitko od vjerovnika nije javio, sud je donio odluku o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.Kako se navodi u registru, Ujedinjene produkcije su tvrtka koju su Digitel komunikacije osnovale 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a poznata i je po najavama njezinih čelnika iz 2009. da će "uvesti novi način poslovanja koji će donijeti brojne koristi za sve na tržištu zabave".

Navodilo se da se radi o "korištenju sinergija i jačanju kapaciteta zabavne industrije na ograničenom tržištu regije sa ciljem razvoja visokokvalitetnih i komercijalno uspješnih projekata, koji će zadovoljavati interese autora, krajnjih korisnika, distributera i prikazivača, te oglašivača i investitora". Tada se kao projekt Ujedinjenih produkcija u suradnji s tvrtkom Tonči Huljić Production najavljivalo zajedničko pokretanje TV programa samo za žene pod nazivom "Ona".

Protiv rješenja o zaključenju stečajnog postupka Ujedinjenih produkcija moguća je žalba Visokom trgovačkom sudu.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.