24.05.2016 07:45
ZAGREB, 23. svibnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru objavio je oglas u kojem se pozivaju zastupnici Socijalističke radničke partije Hrvatske (SRP), političke stranke koju je 1997. osnovao Stipe Šuvar, da u roku petnaest dana u skraćenom stečajnom postupku predaju popis imovine obveza te političke stranke sa 11.410 kuna utvrđenog duga do 1.rujna 2015.
U oglasu se pozivaju i vjerovnici SRP-a da u roku 45 dana od objave oglasa predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se oni i zastupnici stranke u zakonskim rokovima, sud će utvrditi da je SRP nesposoban za plaćanje, te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

SRP je osnovan u listopadu 1997., a u registar političkih stranaka upisan je s rednim brojem 112 u siječnju 1998. Osnivač i predsjednik te stranke do 2004. bio je Stipe Šuvar - sociolog i sveučilišni profesor, bivši republički sekretar za prosvjetu i kulturu, autor 'Bijele knjige' i član Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske i Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije.

SRP je izvaparlamentarna stranka od svoga osnivanja, a u programu ističe da "okuplja ljude socijalističke orijentacije, koji se u Hrvatskoj bore za socijalizam, kakav će se u 21. stoljeću rađati iz svjetskih i evropskih društvenih mijena i kretanja, pa utoliko neće zaobići ni Hrvatsku kao malu evropsku zemlju".

STRATEGYKANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je trgovački lanac Duravit Trgovina, koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava više od 40 zaposlenika, izvijestili su u četvrtak iz Studenca. 

SEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina.