19.05.2016 07:45
ZAGREB, 18. svibnja 2016. (Hina), Uprava Imunološkog zavoda objavila je u srijedu poslijepodne kako su bankovni računi Imunološkog deblokirani s obzirom da je postignut dogovor s vjerovnicima te su povučeni ovršni prijedlozi. 
"Dana 18. svibnja bankovni računi trgovačkog društva Imunološki zavod d.d. su aktivni s obzirom da je s vjerovnicima postignut dogovor temeljem kojeg su u Financijskoj agenciji (Fina) povukli ovršne prijedloge", priopćila je Uprava Imunološkog putem Zagrebačke burze. Ministar zdravlja Dario Nakić ranije je izjavio kako vjeruje da će danas biti završena priča oko blokade računa Imunološkog zavoda te izrazio nadu da će ta tvrtka napokon početi raditi.

"Imunološki zavod već tri godine nema nikakvu licencu, on ne radi. Krenulo se u preoblikovanje društva bez da se donio financijski plan kako će se preoblikovati iz dioničkog društva u ustanovu. Od prvog dana kako smo preuzeli vlast kažemo da nam je to izrazito važan strateški projekt i dajemo sve od sebe ne bi li se pokrenula proizvodnja u Imunološkom", rekao je Nakić novinarima prije početka Vladine sjednice.

Imunološkom zavodu d. d. od siječnja je blokirana imovina zbog 13 milijuna kuna duga, a zbog višemjesečne blokade računa dioničkog društva, u kojem su ostali sva imovina i sredstva za rad Imunološkog zavoda, prijetilo je pokretanje stečaja 19. svibnja.Iz Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske u utorak su poručili kako očekuju skidanje blokade jer je o tome s vjerovnicima postignuta načelna suglasnost.

stanoviZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno je iz više izvora u graditeljskoj branši, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije. 

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa. 

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.