18.05.2016 07:45
ZAGREB, 17. svibnja 2016. (Hina), Račun Imunološkog zavoda trebao bi biti odblokiran tijekom današnjeg dana, čime bi bio spriječen odlazak u stečaj tog dioničkog društva kojemu je od siječnja blokirana imovina zbog 13 milijuna kuna duga, doznaje se u utorak iz Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske.
"Očekujemo iz sata u sat skidanje blokade, razgovori s vjerovnicima su završeni i postignuta je načelna suglasnost", rekao je Hini v.d. predsjednik sindikata Željko Klaus. Zbog višemjesečne blokade računa dioničkog društva, u kojem su ostali sva imovina i sredstva za rad Imunološkog zavoda, prijetilo je pokretanje stečaja 19. svibnja.U sindikatu su "prilično uvjereni" da do stečaja neće doći nakon obavljenih razgovora s vjerovnicima, među kojima su Vaba, HPB, HEP, Grad Zagreb s Holdingom, Grad Sv. Nedjelja, Porsche leasing i Biomax.

Ministar zdravlja Dario Nakić rekao je u utorak, odgovarajući na novinarska pitanja, kako u Ministarstvu rade sve da do stečaja Imunološkog ne dođe. "Želim vjerovati da se to neće dogoditi i da ćemo uspjeti završati ovo preoblikovanje iz Imunološkog zavoda d.d. u javnu ustanovu", rekao je Nakić na obilježavanju Svjetskog dana hipertenzije. Za stagnaciju u pretvaranju Imunološkog zavoda iz dioničkog društva u javnu ustanovu Nakić smatra odgovornom bivšu Vladu koja za pretvorbu nije osigurala financijska sredstva, tako da je Imunološki podijeljen na trgovačko i dioničko društvo."Mi se nalazimo na kraju tog procesa i suočavamo s nizom prepreka. 

Nekoliko ministarstava zajednički radi na tome da se taj proces dovrši, izbjegne stečaj i krenemo s proizvodnjom", rekao je Nakić koji očekuje da bi proizvodnja u Imunološkom, nakon tri godine stanke, mogla ponovno krenuti najesen.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.