18.05.2016 07:45
ZAGREB, 17. svibnja 2016. (Hina), Račun Imunološkog zavoda trebao bi biti odblokiran tijekom današnjeg dana, čime bi bio spriječen odlazak u stečaj tog dioničkog društva kojemu je od siječnja blokirana imovina zbog 13 milijuna kuna duga, doznaje se u utorak iz Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske.
"Očekujemo iz sata u sat skidanje blokade, razgovori s vjerovnicima su završeni i postignuta je načelna suglasnost", rekao je Hini v.d. predsjednik sindikata Željko Klaus. Zbog višemjesečne blokade računa dioničkog društva, u kojem su ostali sva imovina i sredstva za rad Imunološkog zavoda, prijetilo je pokretanje stečaja 19. svibnja.U sindikatu su "prilično uvjereni" da do stečaja neće doći nakon obavljenih razgovora s vjerovnicima, među kojima su Vaba, HPB, HEP, Grad Zagreb s Holdingom, Grad Sv. Nedjelja, Porsche leasing i Biomax.

Ministar zdravlja Dario Nakić rekao je u utorak, odgovarajući na novinarska pitanja, kako u Ministarstvu rade sve da do stečaja Imunološkog ne dođe. "Želim vjerovati da se to neće dogoditi i da ćemo uspjeti završati ovo preoblikovanje iz Imunološkog zavoda d.d. u javnu ustanovu", rekao je Nakić na obilježavanju Svjetskog dana hipertenzije. Za stagnaciju u pretvaranju Imunološkog zavoda iz dioničkog društva u javnu ustanovu Nakić smatra odgovornom bivšu Vladu koja za pretvorbu nije osigurala financijska sredstva, tako da je Imunološki podijeljen na trgovačko i dioničko društvo."Mi se nalazimo na kraju tog procesa i suočavamo s nizom prepreka. 

Nekoliko ministarstava zajednički radi na tome da se taj proces dovrši, izbjegne stečaj i krenemo s proizvodnjom", rekao je Nakić koji očekuje da bi proizvodnja u Imunološkom, nakon tri godine stanke, mogla ponovno krenuti najesen.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.