17.05.2016 07:50
ZAGREB, 16. svibnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Osijeku objavio je oglas u kojem se poziva zastupnik tvrke Chic turizam, osnivača portala Dnevno.hr, da u skraćenom stečajnom postupku u roku od 15 dana preda popis imovine i obaveze te tvrtke s utvrđenim dugom od 25.947 kuna.
Sudski oglas objavljen je nakon zahtjeva za pokretanjem stečajnog postupka kojeg je Fina objavila u ožujku, a u njemu se pozivaju i vjerovnici Chic turizma da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te uplate 10.000 kuna predujma za pokriće troškova. Ne odazove li se zastupnik Chic turizma ili vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je ta tvrtka nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Odluka Trgovačkog suda u Osijeku uslijedila je nakon prošlotjedne objave prijedloga Fine za otvaranjem stečajnog postupka nad tvrtkom Portal Dnevno d.o.o, izdavačem portala Dnevno.hr zbog duga utvrđenog do 13. siječnja u iznosu većem od 615.000 kuna.Portal Dnevno d.o.o, tvrka registrirana kao 'dioničko društvo za javno informiranje', osnovana je u travnju 2010. kada je i pokrenut istoimeni portal. Direktor izdavača portala je poduzetnik Michael Ljubas koji se navodi i kao vlasnik lista 7dnevno.

Ti mediji u posljednjih su nekoliko godina bili često prozivani zbog širenja govora mržnje, a Ljubas je u posljednjih petnaestak godina bio prozivan za sumnjivu privatizaciju Elektroprometa te je, između ostaloga, bio spominjan i u aferi povezanoj s navodnim pokušajem preuzimanja RIZ Odašiljača. Ljubas je poznat i po prijetnjama novinarima, a krajem prošle godine bio je i prostrijeljen u pucnjavi na zagrebačkoj Selskoj cesti.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.