17.05.2016 07:50
ZAGREB, 16. svibnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Osijeku objavio je oglas u kojem se poziva zastupnik tvrke Chic turizam, osnivača portala Dnevno.hr, da u skraćenom stečajnom postupku u roku od 15 dana preda popis imovine i obaveze te tvrtke s utvrđenim dugom od 25.947 kuna.
Sudski oglas objavljen je nakon zahtjeva za pokretanjem stečajnog postupka kojeg je Fina objavila u ožujku, a u njemu se pozivaju i vjerovnici Chic turizma da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te uplate 10.000 kuna predujma za pokriće troškova. Ne odazove li se zastupnik Chic turizma ili vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je ta tvrtka nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Odluka Trgovačkog suda u Osijeku uslijedila je nakon prošlotjedne objave prijedloga Fine za otvaranjem stečajnog postupka nad tvrtkom Portal Dnevno d.o.o, izdavačem portala Dnevno.hr zbog duga utvrđenog do 13. siječnja u iznosu većem od 615.000 kuna.Portal Dnevno d.o.o, tvrka registrirana kao 'dioničko društvo za javno informiranje', osnovana je u travnju 2010. kada je i pokrenut istoimeni portal. Direktor izdavača portala je poduzetnik Michael Ljubas koji se navodi i kao vlasnik lista 7dnevno.

Ti mediji u posljednjih su nekoliko godina bili često prozivani zbog širenja govora mržnje, a Ljubas je u posljednjih petnaestak godina bio prozivan za sumnjivu privatizaciju Elektroprometa te je, između ostaloga, bio spominjan i u aferi povezanoj s navodnim pokušajem preuzimanja RIZ Odašiljača. Ljubas je poznat i po prijetnjama novinarima, a krajem prošle godine bio je i prostrijeljen u pucnjavi na zagrebačkoj Selskoj cesti.

STRATEGYKANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je trgovački lanac Duravit Trgovina, koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava više od 40 zaposlenika, izvijestili su u četvrtak iz Studenca. 

SEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina.