15.04.2016 07:45
ZAGREB, 14. travnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu zaključio je stečajni postupak nad Amnesty Internationalom Hrvatske (AIH) zbog nedostatnosti mase za pokriće dospjelih troškova stečajnog postupka od 104 tisuće kuna te će se nakon pravomoćnosti rješenja AIH brisati iz sudskog registra.
Rješenje Trgovačkog suda uslijedilo je nakon Skupštine vjerovnika AIH, održane krajem ožujka, na kojoj se vjerovnici nisu protivili prijedlogu za obustavu i zaključenje stečajnog postupka.Na istoj skupštini prihvaćeno je i izvješće stečajne upraviteljice Anamarije Ivanković koja je predložila da sud pozove vjerovnike da uplate nešto više od 136.000 kuna u što su bili uključeni dotadašnji troškovi stečajnog postupka od oko 79.000 kuna te oko 57.000 kuna predvidivih budućih troškova stečajnog postupka. Kako vjerovnici nisu uplatili taj iznos, a na računu AIH preostalo je manje od 25.000 kuna, sud je zaključio stečaj.

Rješenje o zaključenju stečaja doneseno je tri godine nakon što je nad tom udrugom za zaštitu i promicanje ljudskih prava otvoren stečaj jer je ostala bez izvora financiranja i nije mogla ispunjavati svoje financijske obaveze. Zbog ograničenog budžeta, ali i financijskih i pravnih problema, vodstvo Amnesty Internationala donijelo je krajem 2012. odluku o prestanku davanja bespovratnih sredstava AIH-u koji je tada imao direktoricu i dva zaposlenika.

Amnesty International djelovao je u Hrvatskoj od 1993. a AIH je osnovan 1994. i financirao se od inozemnog donatora – krovne organizacije i članarina članova i podupiratelja kojih je, prema procjenama, bilo nešto manje od 4000.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.