12.04.2016 07:45
ZAGREB, 12. travnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Varaždinu donio je rješenje kojim se otvara i zatvara stečajni postupak nad Medianom d.o.o, PR tvrtkom Ratka Mačeka, bivšeg glasnogovornika vlade Ive Sanadera, pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja tvrtka brisati iz sudskog registra.
Rješenje Trgovačkog suda uslijedilo je nakon oglasa u veljači kojim su se pozivali vjerovnici te Mačekove tvrtke da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka zbog utvrđenog duga od 1728 kuna. U tom istom sudskom oglasu pozivao se i Maček da, kao pravni zastupnik, direktor i osnivač Mediane, u roku od petnaest dana sudu preda ovjeren popis imovine i obaveze te tvrtke. Budući da se Maček i njegovi vjerovnici nisu odazvali u predviđenim zakonskim rokovima, sud je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Najavljeno brisanje još jedne Mačekove tvrtke iz sudskog registra uslijedilo je nakon što je Trgovački sud u Zagrebu još u siječnju otvorio i istovremeno zatvorio stečajni postupak njegove PR agencije MPR Strateško komuniciranje. Kao glasnogovornik Vlade i HDZ-a u vrijeme bivšeg premijera Sanadera Maček se našao na optuženičkoj klupi u slučaju Fimi media. U tom je slučaju za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki nepravomoćno bio osuđen i HDZ. Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu u tom slučaju, no Maček koji je jedini bio osuđen na uvjetnu kaznu nije podnio žalbu.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa