08.04.2016 07:45
RIJEKA, 7. travnja 2016. (Hina), Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković u četvrtak je u Rijeci, prije susreta s Upravom Jadrolinije, izjavio kako će se o mogućoj smjeni te i svih ostalih 50 uprava tvrtki koje spadaju u nadležnost njegova ministarstva, odlučivati nakon provedene analize koja je u tijeku.
Butković je novinarima komentirao zahtjev Sindikata pomoraca Hrvatske za smjenom Uprave Jadrolinije, rekavši kako "nitko nije sveta krava" i da "nema uprava koje su zauvijek, pa tako ni Jadrolinije”. Sindikate je pozvao da se vrate dijalogu s Upravom, poručivši kako nema problema koji se ne može riješiti u normalnom razgovoru te istaknuvši da Uprava Jadrolinije iskazuje spremnost za nastavkom razgovora. Butković je kazao kako su proračunska izdvajanja za Jadroliniju jednim dijelom smanjena zbog uštede u cijeni goriva u odnosu na 2013. godinu, kad su se potpisivali ugovori pa nisu bila potrebna planirana sredstva.

Standard na svim linijama ostaje isti kao i prošle godine i neće se ukidati linije, kao što se spominjalo, naglasio je. Novinari su o mogućoj smjeni Uprave Jadrolinije pitali i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, na što im je odgovorio kako će se upoznati s poslovanjem Jadrolinije i njezinim potrebama, nakon čega će znati više i donijeti neke zaključke. Sindikat pomoraca Hrvatske zatražio je smjenu Uprave Jadrolinije koju proziva za loše poslovanje, a teret kojega u posljednje tri godine snose hrvatski pomorci. Iz sindikata su napomenuli kako su bili zadovoljni nakon što je Uprava imenovana te su nakon prvih razgovora i sastanaka mislili da s njom neće imati problema, ali da se ispostavilo kako su obećanja Uprave bila "prazna" i nisu se ostvarila.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa