01.04.2016 08:00
ZAGREB, 01. travnja 2016. (Hina), Financijska agencija (Fina) podnijela je Trgovačkom sudu u Splitu prijedlog za pokretanjem stečajnog postupka nad tvrtkom Jambo d.o.o zbog neizvršenih osnova za plaćanje od 1,6 milijuna kuna u neprekinutom razdoblju od čak 959 dana.
U prijedlogu Fine stoji da tvrtka Jambo d.o.o. kojoj je direktorica Grozdana Gabrić – supruga Stipe Gabrića Jamba, ima samo jednog zaposlenog te da ima otvorene račune i oročen novac u čak sedam banaka. U rješenju se navodi i da osim navedenih podataka i oročenog novca na računima banaka, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini Jamba d.o.o.

Ta je tvrtka osnovana 1991. a u sudskom registru navodi se da joj je temeljni kapital 8,95 milijuna kuna. Kao jedini osnivač tvrtke navedena je Nada Vučković, a Grozdana Gabrić istaknuta je kao član uprave i direktorica koji zastupa društvo pojedinačno i samostalno. Najnovije rješenje Fine uslijedilo je nakon što je Trgovački sud u Splitu sredinom veljače donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad Jambo prometom, Gabrićevom trgovačko-proizvodnom tvrtkom zbog duga od oko 2,7 milijuna kuna te je za 2. svibnja zakazao ročište za ispitivanje prijavljenih potraživanja vjerovnika. U rješenju se isticalo da je Porezna uprava pak ustanovila da Gabrić ima imovinu – odnosno nekretnine u Gružu.

Prema sudskom rješenju, vrijednost tih nekretnina bi bila dovoljna za namirenje osnovnih troškova stečajnog postupka. Osim Jamba d.o.o, i Jambo prometa, početkom veljače Trgovački sud u Splitu donio je i rješenje kojim se zbog višemilijunskih dugovanja otvara i zatvara stečajni postupak nad tvrtkom Jambo meso, kojoj je direktorica i jedini član uprave Grozdana Gabrić.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.