22.03.2016 07:45
ZAGREB, 21. ožujka 2016. (Hina), Hrvatski nogometni prvak Dinamo Zagreb prošle je godine imao dobit od 3.29 milijuna kuna, dok Mirko Gjurašin više nije predsjednik Nadzornog odbora kluba, rečeno je na Skupštini Dinama u ponedjeljak u Zagrebu.

Glavni direktor Dinama Tomislav Svetina iznio je financijski izvještaj za 2015. godinu, a kazao je kako su ukupni prihodi kluba bili 247.4 milijuna kuna, a ostvarena je operativna dobit od 3.291 milijuna kuna i to bez prodaje najvećih zvijezda momčadi. "Povećanje prihoda od čak 104.6 posto u odnosu na 2014. godinu možemo prvenstveno zahvaliti ulaskom momčadi u Ligu prvaka koja nam je ove godine donijela 129.64 milijuna kuna, odnosno čak 52,40 posto ukupnih prihoda.To je smjer kojim klub ide i vidi se trend da se u budućnosti nećemo oslanjati samo na prodaju igrača i na prihode od UEFA-e nego ćemo aktivno na domaćem i inozemnom tržištu tražiti prihode za naš klub", kazao je direktor kluba koji je najavio i uspješnu 2016. godinu.

"Bitno je za napomenuti i da u 2016. godinu ulazimo sa značajnim prihodima od prodaje Pinta, Brozovića i Čopa tako da smo optimisti i za račun dobiti i gubitka i za tekuću godinu. Naime, na datum 31.12.2015. godine imamo 95.76 milijuna kuna potraživanja na osnovu transfera prema ostalim klubovima, a danas dok razgovaramo taj je iznos još veći radi transfera Šimunovića i načina transfera Čopa i Brozovića te se sada naša potraživanja penju na preko 157 milijuna kuna što nam osigurava stabilnost", kazao je Svetina, koji je zaključio kako je Dinamo izvršio sve obveze prema igračima, zaposlenicima, trenerima, stipendistima, honorarcima, drugim klubovima po osnovama transfera kao i prema posrednicima te klub nema dugova prema njima, što je bitno i zbog imidža, ali i zbog zadovoljavanja financijskog fair playja.

Nakon dugogodišnjeg djelovanja zbog zdravstvenih razloga s mjesta predsjednika Nadzornog odbora povukao se Mirko Gjurašin. Skupština je potvrdila i nove članove Nadzornog odbora gdje su umjesto Gjurašina i Krešimira Ćurkovića ušli Miroslav Rožić i Ognjen Naglić. Obzirom da je nekima istekao mandat, a Ismet Hadžić je u međuvremenu preminuo, potvrđeno je i 13 novih članova Skupštine koja će tako i dalje brojati 80 članova.

AUTOWASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa

HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 

LONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila.