15.03.2016 07:45
ZAGREB, 14. ožujka 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak je objavio rješenje po kojem se zaključuje stečaj Udruge navijača Dinama i nakon pravomoćnosti tog rješenja ta će se udruga nogometnih navijača brisati iz sudskog registra. 
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon zaključka krajem siječnja kojim su se pozivali zastupnici te udruge s više od 177.000 kuna utvrđenog duga da predaju popis imovine i obveza. Istim rješenjem bili su pozvani i vjerovnici Udruge navijača Dinama da predlože otvaranje stečajnog postupka, no budući da se zastupnici i vjerovnici nisu u zakonskom rokovima odazvali, sud je po službenoj dužnosti donio odluku o otvaranju i zatvaranju skraćenog stečajnog postupka.  

Brisanje iz registra Udruge navijača Dinama osnovane 2001. i sa sjedištem u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici uslijedilo je samo dva dana nakon velike proslave 30. godine postojanja navijačke skupine Bad Blue Boysa održane u Zagrebu.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.