25.02.2016 07:45
SPLIT/ZAGREB: 24. veljače 2016. (Hina), Visoki trgovački sud Republike Hrvatske je u srijedu izvjestio kako nije zaprimio žalbu Andrije Klarića u ime tvrtke "Traubi International Corporation USA"  na rješenje splitskog Trgovačkog suda temeljem kojeg je tvrrtka Oštrc u vlasništvu Marinka Zadre na dražbi za nešto više od 70 milijuna kuna kupila tvrtku Dalmacijavino.  
Dva sindikata su u ponedjeljak poručila da traže od Visokog trgovačkog suda da se žurno očituje o, kako je rečeno, neosnovanoj Klarićevoj žalbi te da njezinim odbacivanjem omogući kupcu Zadri da uđe u posjed Dalmacijavima radi razvijanja proizvodnje. "Izvješćujemo Vas da na ovome sudu do danas nisu zaprimlje ni žalba ni traženje sindikata," navodi se u kratkoj pisanoj izjavi, koju je poptisao glasnogovornik Visokog trgovačkog suda sudac Igor Periša, u srijedu dostavljenoj Hini.

Predsjednik Hrvatske udruga radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević i dopredsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i vodoprivredi (PPDV) Ivica Blažević na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Splitu izjavili su kako traže od Visokog trgovačkog suda da se žurno očituje o žalbi Andrije Klarića u ime tvrtke "Traubi  International Corporation USA"  u vezi s prodajom tvrtke Dalmacijavina  tvrtki OŠTRC u vlasništvu Marinka Zadre.

Matijašević je tada rekao kako nakon golgote koju su prošli Dalmacijavino i njegovi radnici u višegodišnjem stečajnom postupku, sada, kada treba početi proizvodnja s novim vlasnikom, Klarić podnosi žalbu 15. veljače 2016. godine Visokom trgovačkom sudu u ime tvrtke "Traubi International Corporation" američkog poduzetnika Salamona Berkowitza, koji je prije nekoliko godina isticao kako želi kupiti Dalmacijavino, ali nije dao jamstvo za to.   

Za Klarića se u pisanom materijalu podijeljenom novinarima na konferenciji za medije navodi da  prilikom podnošenja žalbe nije dostavio punomoć za zastupanje Berkowitzeve kompanije koja "nije ovlaštena za izjavljivanje  žalbe protiv predmetnog rješenja (splitskog Trgovačkog suda) budući da nije stranka u postupku niti je sudjelovala kao ponuditelj u dražbi za kupnju imovine Dalmacijavina na kojoj je prihvaćena Zadrina ponuda."   Matijašević je na toj konferenciji za novinare istaknuo kako je Klarićeva žalba neosnovana i bepredmetna te ju Visoki trgovački sud "treba odbaciti i na taj način omogućiti kupcu Zadri da uđe u posjed Dalmacijavina,"  radi razvijanja proizvodnje u toj tvrki.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa