18.02.2016 07:45
ZAGREB, 17. veljače 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u srijedu je objavio oglas u kojim se pozivaju vjerovnici Finiens nekretnina, nekretninske tvrtke Petra Šole optuženog u aferi Karlovačka banka, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja te tvrtke s utvrđenim dugom od čak 154,1 milijun kuna. 
U oglasu se pozivaju i zastupnici Finiens nekretnina da u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obveza tvrtke, a ne odazovu li se oni ili vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da su Finiens nekretnine nesposobne za plaćanje te će donijeti rješenje o otvaranju i zatvaranju skraćenog stečajnog postupka. Finiens nekretnine tvrtka je za poslovanje s nekretninama i građevinarstvo osnovana 2010. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i kojoj je jedini osnivač i direktor Petar Šola, najmlađi sin Marije Šole – prvooptužene u aferi Karlovačka banka. 

Petra Šolu povezuje se s čak 24 tvrtke u kojima je član uprave, osnivač ili direktor. Među njima su i Opatovina projekt, Clarus Primus i Vendita koje se u optužnici u aferi Karlovačka banka navode kao društva preko kojih su optuženici izvlačili novac iz te banke. Zbog nezakonitog plasiranja više od 280 milijuna kuna iz Karlovačke banke Uskok je u prosincu 2014. podigao optužnicu protiv Marije Šole, njenih sinova Sandija, Petra i Tomislava te još pet osoba i tri tvrtke.

Uz Mariju Šolu, poznatu poduzetnicu i stečajnu upraviteljicu više tvrtki, te njenih sinova od kojih je najpoznatiji Sandi bivši predsjednik Uprave Karlovačke banke i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, optužnicom su obuhvaćeni poduzetnik Drago Brekalo, bivša članica uprave Karlovačke banke Marijana Trpčić Reškovac, bivši direktor Sektora kreditno-garantnih poslova Karlovačke banke Josip Kovač, bivši predsjednik uprave Dalekovoda Luka Miličić te poznati neurokirurg Josip Paladino.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.