18.02.2016 07:45
ZAGREB, 17. veljače 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u srijedu je objavio oglas u kojim se pozivaju vjerovnici Finiens nekretnina, nekretninske tvrtke Petra Šole optuženog u aferi Karlovačka banka, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja te tvrtke s utvrđenim dugom od čak 154,1 milijun kuna. 
U oglasu se pozivaju i zastupnici Finiens nekretnina da u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obveza tvrtke, a ne odazovu li se oni ili vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da su Finiens nekretnine nesposobne za plaćanje te će donijeti rješenje o otvaranju i zatvaranju skraćenog stečajnog postupka. Finiens nekretnine tvrtka je za poslovanje s nekretninama i građevinarstvo osnovana 2010. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i kojoj je jedini osnivač i direktor Petar Šola, najmlađi sin Marije Šole – prvooptužene u aferi Karlovačka banka. 

Petra Šolu povezuje se s čak 24 tvrtke u kojima je član uprave, osnivač ili direktor. Među njima su i Opatovina projekt, Clarus Primus i Vendita koje se u optužnici u aferi Karlovačka banka navode kao društva preko kojih su optuženici izvlačili novac iz te banke. Zbog nezakonitog plasiranja više od 280 milijuna kuna iz Karlovačke banke Uskok je u prosincu 2014. podigao optužnicu protiv Marije Šole, njenih sinova Sandija, Petra i Tomislava te još pet osoba i tri tvrtke.

Uz Mariju Šolu, poznatu poduzetnicu i stečajnu upraviteljicu više tvrtki, te njenih sinova od kojih je najpoznatiji Sandi bivši predsjednik Uprave Karlovačke banke i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, optužnicom su obuhvaćeni poduzetnik Drago Brekalo, bivša članica uprave Karlovačke banke Marijana Trpčić Reškovac, bivši direktor Sektora kreditno-garantnih poslova Karlovačke banke Josip Kovač, bivši predsjednik uprave Dalekovoda Luka Miličić te poznati neurokirurg Josip Paladino.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.