17.02.2016 07:35
ZAGREB, 16. veljače 2016. (Hina), Europapress Holding (EPH), vodeća hrvatska novinsko-izdavačka kuća u većinskom vlasništvu odvjetnika Marijana Hanžekovića, prošlu je godinu završila s 2,3 milijuna kuna neto gubitka, navodi se u izvješću o ispunjavanja plana predstečajne nagodbe EPH objavljenom na stranicama Fine.

Prema izvješću u prošloj je godini EPH, izdavač Jutarnjeg lista, Globusa, Glorije i ostalih tiskovina, imao čak 108,7 milijuna poslovnih prihoda, značajno više od 77,3 milijuna kuna prihoda ostvarenih u 2014. U računu dobiti i gubitka navodi se i da su prihodi od prodaje u 2015. iznosili čak 71,5 milijuna, dok su prethodne godine iznosili samo 30,4 milijuna kuna. No, istovremeno i ukupni rashodi EPH značajno su povećani - s 45,1 milijuna kuna na završetku 2014 na čak 111,1 milijun kuna koliko su iznosili na kraju prošle godine.EPH u izvješću ističe i da su u prošloj godini značajno povećani troškovi osoblja sa 7,9 na čak 24,5 milijuna kuna, a da su i troškovi neto plaća i nadnica narasli s 4,6 milijuna na 13.5 milijuna kuna.

Istovremeno, navodi se i da su troškovi poreza i doprinosa iz plaća narasli s 2,1 milijuna na 7,6 milijuna kuna. Navode i da su u organizacijskom preustroju te medijske kompanije matičnom EPH-u pripojene tvrtke Media Nexus, EPH Media i EPH Magazini te je EPH preuzeo sve obaveze pripojenih društava po osnovi predstečajne nagodbe. Ističu i da su u studenom prošle godine pripojena i ostala povezana društva Europa Digital, Cropix, Revije i Press Express. U izvješću koje potpisuje predsjednik Uprave EPH Marko Smetiško stoji i da prošle godine EPH nije poduzelo niti jednu radnju koja bi za posljedicu imala dovođenje vjerovnika te medijske kompanije u nejednaki položaj.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa