15.02.2016 08:27
ZAGREB, 11. veljače 2016. (Hina), Jadran film produkcija izvijestila je u četvrtak da nije u blokadi te da je Trgovački sud pokrenuo skraćeni stečajni postupak na temelju prijedloga Fine u kojem su paušalno navedeni podaci o blokadi računa.

"Fina protivno stečajnom zakonu, nije uz svoj zahtjev dostavila očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje, niti potvrdu iz koje bi bile vidljive neizvršene osnove za plaćanje, budući ih nema, već je samo paušalno navela podatak o blokadi računa čime je dovela sud u zabludu", navodi Jadran film produkcija u dopisu Hini. Dodaju i da se radi o nenamjernoj pogrešci i previdu koji će biti ispravljen u najkraćem roku. Kao dokaz tome, Hini je iz Jadran film produkcije dostavljena potvrda Fine od četvrtka 11. veljače koja je poslana i Trgovačkom sudu u kojoj se navodi da ta tvrtka od 16. prosinca do danas nema nepodmirenih osnova za plaćanje evidentiranih u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje.

"Društvo Jadran film produkcija d.o.o koje je prošle poslovne godine imalo dobit od 246.000 kuna i milijunski promet normalno posluje te će ove godine ostvariti još veći promet i dobit", navodi se u dopisu. Dopis Jadran filma produkcije uslijedio je nakon što je Trgovački sud u Zagrebu u srijedu objavio oglas u kojem se pozivaju zastupnici te tvrtke za proizvodnju filma i trgovinu, kojoj je direktor Vinko Grubišić, da u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obveza poduzeća kojem je utvrđen dug od preko 294.000 kuna. U oglasu se pozivaju vjerovnici Jadran film produkcije da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazove li se Vinko Grubišić i vjerovnici njegove produkcijske tvrtke, sud će smatrati da je Jadran film produkcija nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.

stanoviZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno je iz više izvora u graditeljskoj branši, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije. 

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa. 

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.