12.02.2016 07:45
ZAGREB, 11. veljače 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas u kojem se pozivaju vjerovnici Nogometne akademije Marić, udruge kojoj je predsjednik bio bivši nogometaš Dinama Silvio Marić, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka zbog nagomilanog duga od 1,5 milijuna kuna. 
U oglasu se pozivaju zastupnici te udruge da u roku od 15 dana predaju ovjeren popis imovina i obaveza Nogometne akademije Marić (NA Marić), a ne odazovu li se oni ili vjerovnici sud će smatrati da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te će donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka. Nogometna akademija Marić bila je otvorena 2008. u blizini stadiona zagrebačkog Dinama, a osim nogometne škole za djecu, u opisu djelatnosti navodilo se i planiranje rada i razvitka nogometnog športa, organiziranje i provođenje treninga, ali i priprema članova za sudjelovanje u sastavu gradske, županijske odnosno državne reprezentacije.

Osnivačka skupština udruge NA Marić bila je održana krajem 2002., a kao njezin predsjednik od 2007. do 2011. u registru udruga navodio se Silvio Marić. Bivši nogometaš Dinama nakon otvorenja akademije 2008. bio je prijavljen građevinskoj inspekciji jer ga je član Vijeća gradske četvrti Maksimir optužio da je uz pomoć veza u Gradskom uredu za graditeljstvo na zelenoj površini izgradio parkiralište za svoju akademiju te da je sagradio montažne objekte bez dozvole. Marić je tada tvrdio da s parkiralištem nema nikakve veze te da je to stvar Grada Zagreba koji je za to ishodio sve potrebne dozvole. Za montažne objekte rekao je da nije znao da je i za njih potrebna dozvola. “Mi smo za klince napravili svlačionice jer su stare bile u užasnom stanju, htjeli smo da to na nešto liči i da, eto, izgleda gospodski”, kazao je tada Marić za Index.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.