11.02.2016 07:45
ZAGREB, 10. veljače 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je u srijedu oglas u kojem se pozivaju zastupnici Jadran filma produkcije d.o.o, tvrtke za proizvodnju filma i trgovinu čiji je direktor Vinko Grubišić, da u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obveza tvrtke kojoj je utvrđen dug od nešto više od 294.000 kuna. 
U oglasu se pozivaju vjerovnici Jadran film produkcije da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazove li se Vinko Grubišić i vjerovnici njegove produkcijske tvrtke, sud će smatrati da je Jadran film produkcija nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka. Jadran film produkcija je osnovana u rujnu 2009. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, direktor joj je Vinko Grubišić, a kao osnivač navodi se Jadran film, nekada najveća hrvatska filmska kuća. 

Prema posljednjim predanim financijskim izvješćima za 2014. Jadran film produkcija je tu godinu završila s prihodom od čak 1,47 milijuna kuna i s dobiti od nešto više od 170.000 kuna. Mediji su pisali da je Jadran film produkcija još 2013. bila jedna od rijetkih uspješnih tvrtka nastalih iz Jadran filma kojemu je te godine bio blokiran račun. Prema tadašnjim rezultatima poslovanja te su godine blokirane račune imali i Jadran film tehnika, Jadran film laboratorij, Jadran film studio, Jadran film distribucija i Jadran film scenografija. Bez blokade računa i s dobiti poslovala je Jadran film produkcija i Jadran film kreativna agencija.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKAHALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.

ZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem ovogodišnjem tromjesečju veća je za 63,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi porasla je za 9,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 30. studenoga 2022. (Hina/afp) – Gotovo tri četvrtine ljudi starijih od deset godina u svijetu posjeduje mobitel putem kojega je omogućen pristup internetu, ali ipak gotovo trećina nema mu pristup, objavila je u srijedu agencija Ujedinjenih naroda.

LUXEMBOURG, 30. studenoga 2022. (Hina) - Inflacija u eurozoni oslabila je u studenome, kliznuvši na 10 posto, zahvaljujući blažem rastu cijena energije i hrane, pokazale su u srijedu prve procjene Eurostata.