09.02.2016 07:45
RIJEKA, 8. veljače 2016. (Hina), Član Uprave Tvornice industrijske i brodske opreme "3. maj" (TIBO) Matko Pekić predao je u ponedjeljak na Trgovačkome sudu u Rijeci prijedlog za pokretanje stečaja budući da je račun te tvornice blokiran dulje od 80 dana, a posljednjih dana nije bilo novih uplata. 
Pekić je rekao za Hinu da je predao prijedlog za stečaj te da novih uplata na račun TIBO-a u posljednjih nekoliko dana nije bilo. Potvrdio je da je za deblokadu računa TIBO-a i nastavak poslovanja bilo potrebno oko dva milijuna kuna. Štrajk zbog neisplate plaća u matuljskoj tvornici bio je pokrenut više puta, a posljednji je održan od početka prosinca do potkraj siječnja ove godine.

Oko 80 radnika nadalo se da će tvornicu kupiti njihov najveći poslovni partner Uljanik, no jedinu ponudu na javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica predao je samoborski DIV. Kako bi pomogla tvornici, država ju je lani dokapitalizirala sa zemljištem na kojemu se nalazi, vrijednom oko 30 milijuna kuna. Brodogradilište "3. maj" upisalo je založno pravo na to zemljište, tj. dvije hipoteke – prva od 3,5 milijuna kuna odnosi se na avanse za novogradnju, a druga od pet milijuna kuna na pozajmicu za isplatu plaća. Veći dio pozajmice za plaće isplaćen je u dvije tranše.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa