04.02.2016 07:45
ZAGREB, 3. veljače 2016. (Hina), Trgovački sud u Varaždinu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Mediane d.o.o, PR tvrke bivšeg glasnogovornika Vlade i HDZ-a Ratka Mačeka, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te propagandne agencije kojoj je utvrđen dug od 1728 kuna.
 U sudskom oglasu poziva se i Maček da, kao pravni zastupnik, direktor i osnivač Mediane, u roku od petnaest dana sudu preda ovjeren popis imovine i obaveze te tvrtke. Ne odazovu li se Maček i njegovi vjerovnici u predviđenim zakonskim rokovima, sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka. Predstečajni problemi još jedne Mačekove tvrtke uslijedili su samo dva tjedna nakon što je Trgovački sud u Zagrebu otvorio i zatvorio stečajni postupak njegove PR agencije MPR Strateško komuniciranje i donio odluku o brisanju te tvrtke iz sudskog registra. 

Sud je donio tu odluku jer je tijekom prethodnog postupka utvrdio da imovina te Mačekove tvrtke koja bi ušla u stečajnu masu nije dovoljna ni za namirenje troškova stečajnog postupka. No, prema sudskoj odluci, za MPR Strateško komuniciranje imenovan je i stečajni upravitelj koji zastupa eventualno novopronađenu stečajnu masu te tvtke nakon zaključenja i brisanja iz sudskog registra. Ukoliko bi se naknadno pronašla imovina koja bi činila stečajnu masu, sud može posebnim rješenjem odrediti nastavak stečajnog postupka radi namirenja vjerovnika. 

Kao glasnogovornik Vlade i HDZ-a u vrijeme bivšeg premijera Ive Sanadera Ratko Maček se našao na optuženičkoj klupi u slučaju Fimi media. U tom je slučaju za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki nepravomoćno bio osuđen i HDZ, no Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu. Maček koji je jedini bio osuđen na uvjetnu kaznu nije podnio žalbu.

STRATEGYKANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je trgovački lanac Duravit Trgovina, koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava više od 40 zaposlenika, izvijestili su u četvrtak iz Studenca. 

SEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina.