04.02.2016 07:45
ZAGREB, 3. veljače 2016. (Hina), Trgovački sud u Varaždinu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Mediane d.o.o, PR tvrke bivšeg glasnogovornika Vlade i HDZ-a Ratka Mačeka, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te propagandne agencije kojoj je utvrđen dug od 1728 kuna.
 U sudskom oglasu poziva se i Maček da, kao pravni zastupnik, direktor i osnivač Mediane, u roku od petnaest dana sudu preda ovjeren popis imovine i obaveze te tvrtke. Ne odazovu li se Maček i njegovi vjerovnici u predviđenim zakonskim rokovima, sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka. Predstečajni problemi još jedne Mačekove tvrtke uslijedili su samo dva tjedna nakon što je Trgovački sud u Zagrebu otvorio i zatvorio stečajni postupak njegove PR agencije MPR Strateško komuniciranje i donio odluku o brisanju te tvrtke iz sudskog registra. 

Sud je donio tu odluku jer je tijekom prethodnog postupka utvrdio da imovina te Mačekove tvrtke koja bi ušla u stečajnu masu nije dovoljna ni za namirenje troškova stečajnog postupka. No, prema sudskoj odluci, za MPR Strateško komuniciranje imenovan je i stečajni upravitelj koji zastupa eventualno novopronađenu stečajnu masu te tvtke nakon zaključenja i brisanja iz sudskog registra. Ukoliko bi se naknadno pronašla imovina koja bi činila stečajnu masu, sud može posebnim rješenjem odrediti nastavak stečajnog postupka radi namirenja vjerovnika. 

Kao glasnogovornik Vlade i HDZ-a u vrijeme bivšeg premijera Ive Sanadera Ratko Maček se našao na optuženičkoj klupi u slučaju Fimi media. U tom je slučaju za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki nepravomoćno bio osuđen i HDZ, no Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu. Maček koji je jedini bio osuđen na uvjetnu kaznu nije podnio žalbu.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.