15.01.2016 07:49
ZAGREB, 14. siječnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u četvrtak je objavio oglas kojim se pozivaju vjerovnici Sport Indexa d.o.o, jedne od izdavačkih tvrtki vlasnika i osnivača portala Index.hr Matije Babića, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te tvrtke s utvrđenim dugom od preko 290.000 kuna.
U sudskom oglasu poziva se i zastupnik Sport Indexa da u roku od petnaest dana sudu preda ovjeren popis imovine i obaveza, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici tog izdavača sud će smatrati da je Sport Index nesposoban za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka. Sport Index je osnovan u ožujku 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna koju direktor Matija Babić zastupa pojedinačno i samostalno. Prema posljednjim predanim financijskim izvješćima za 2014. tu je godinu Sport Index završio s prenesenim gubitkom većim od 170.000 kuna i s kratkoročnim obavezama većim od 300.000 kuna.Stečajni postupak Sport Indexa uslijedio je gotovo dvije godine nakon što je nagodbeno vijeće Fine u veljači 2014. donijelo rješenje o odbacivanju prijedloga za pokretanje predstečajne nagodbe portala Index, uz obrazloženje da je Županijsko državno odvjetništvo u siječnju već podnijelo prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Indexom

.Babić je te godine bio i optužen da je s Vanom Šalov Violić, fiktivnim ugovorima, svoju tvrtku Prva stranica d.o.o. oštetio za oko 2,8 milijuna kuna pa je u travnju 2015. na zagrebačkom Županijskom osuđen nakon priznanja krivnje i nagodbe s tužiteljstvom. Dobio je godinu dana zatvora koji mu je zamijenjen radom za opće dobro, a izrečena mu je i novčana kazna od 300.000 kuna. Prema presudi, Babić i Šalov Violić su zajedno u državni proračun morali uplatiti oko milijun kuna, a tvrtki koju su oštetili oko 600.000 kuna. U lipnju 2014. bio je pokrenut i stečajni postupak Babićeve tvrtke Prva stranica d.o.o.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.