13.01.2016 07:45
ZAGREB, 12. siječnja 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u utorak je objavio oglas kojim se pozivaju zastupnici Udruge policije "Sveti Mihovil" da u skraćenom stečajnom postupku u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obaveza te policijske udruge s utvrđenim dugom od preko 14.500 kuna. 
U oglasu se i pozivaju i vjerovnici da do kraja ožujka predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se policajci i njihovi vjerovnici, sud će zaključiti da je policijska udruga "Sveti Mihovil" nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka. Udruga policije "Sveti Mihovil", sa sjedištem u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, osnovana je u kolovozu 2009. a u opisu njene djelatnosti bilo je okupljanje i poticanje djelatnika policije da se bave proučavanjem i unapređenjem policijske struke. 

Osim toga, isticali su i da se u utjecanju na kvalitetu policijske struke bave organiziranjem savjetovanja, predavanja, seminara, kongresa, tribina i drugih skupova o problematici policijske djelatnosti u društvu. Uz to, djelatnost im je bilo upozoravanje na puno poštivanje prava policijskih službenika te zakonito provođenje njihovih obveza. Kako se navodi u sudskom oglasu, od čelnika te policijske udruge sada se očekuje da sudu predaju popis obaveza i imovine i da, kako je predviđeno, provedu svoje obaveze u zakonski predviđenom roku do kraja siječnja.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa