30.12.2015 07:55
FRANKFURT, 28. prosinca 2015. (Hina/AFP), Njemačka bi 2015. trebala ostvariti izvoz od blizu 1200 milijardi eura, što je novi rekord, ocijenio je u ponedjeljak predsjednik federacije vanjske trgovine BGA i to unatoč poteškoćama na više tržišta, posebice u Kini. 
Njemačka poduzeća očekuju "nove redorde u izvozu kao i u uvozu", izjavio je Anton Boerner. Njegova federacija prognozira porast od 6 posto izvoza, na 1191 milijardu eura, i od 4 posto uvoza, na 947 milijardi eura što prvom gospodarstvu Europe, jednom od glavnih svjetskih izvoznih snaga, jamči solidan trgovački višak. "Godina 2015. je nadmašila naša očekivanja u teškim okolnostima", rekao je Boerner. 

"Nije zlato sve što sjaji", smirivao je i njemački uspjeh u izvozu objašnjavao slabosti eura u odnosu na dolar, što daje prednost europskim proizvodima. Njemačkoj vanjskoj trgovini ipak prijete brojne opasnosti, posebice usporavanje rasta u brojnim zemljama u razvoju, istaknuo je. Njemačka industrija je posebice ovisi o stanju u Kini. 

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa