30.12.2015 08:00
OSIJEK, 29. prosinca (Hina), Za kupnju 46,6 posto dionica Nogometnog kluba Osijek u vlasništvu grada Osijeka pristigla je jedna ponuda, mađarske tvrtke "Meszaros&Meszaros", a nadležno Povjerenstvo ponudu je prihvatilo, te odlučilo da se krene u daljnje pregovore dok konačnu odluku o prodaji dionica treba donijeti Gradsko vijeće, izvijestili su u utorak u osječkoj Gradskoj upravi.
Predsjednik Povjerenstva, gradski vijećnik Damir Kramarić (HDZ) kazao je na konferenciji za novinare kako je za vlasnički udio grada ponuđen iznos od 100 tisuća kuna, a dio ponude je i iznos od 2 milijuna eura, položenih u OTP banci, spremnih za buduća ulaganja u klub. Povjerenstvo je zaključilo kako se NK Osijek, kao jedan od najvažnijih gradskih brendova, ne smije dovesti u situaciju da mu zaprijeti likvidacija, ako se u ovome slučaju, kada postoji samo jedna ponuda, koja udovoljava uvjetima natječaja, ne reagira na pravi način, istaknuo je Kramarić.

Budući da su ponude za otkup svojih dionica, od istog ponuđača, zaprimili osječki "Vodovod" te tvrtke "IPK", i "Gradska banka",  što potencijalnom ulagaču omougćava stjecanje vlasničkog udjela većeg od 80 posto i samostalno upravljanje klubom gradonačelnik Ivan Vrkić kazao je kako posao još nije gotov, ali su stvorene pretpostavke da ga se završi relativno brzo. Vrkić je kazao kako će kupac "relativno povoljno dobiti vlasništvo, ali preuzima sve obveze prema igračima i dobavljačima", dodavši  da bi, ako se pregovori između između zainteresiranog ulagača i ostalih vlasnika dionica, uspješno okončaju, sjednica Gradskog vijeća trebala održati polovicom siječnja. Najavio je kako će grad sa zainteresiranim ulagačem sklopiti i poseban ugovor o uvjetima korištenja stadiona "Gradski vrt", a i dalje će, bez obzira na prodaju svog vlasničkog udjela, godišnje izdvajati oko milijun kuna za omladinsku nogometnu školu.

Kramarić je napomenuo kako je mađarska tvrtka nedavno uplatilia milijun kuna pozajmice NK Osijeku, iako je svjesna da to klub neće moći vratiti, što, kako drži, govori o ozbiljnosti njihove ponude, dodavši kako će se u daljnjim pregovorima za koje vjeruje da će biti uspješni tražiti i bankarska garancija za buduća ulaganja, bez čega klub neće biti prodan.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.