30.12.2015 08:00
OSIJEK, 29. prosinca (Hina), Za kupnju 46,6 posto dionica Nogometnog kluba Osijek u vlasništvu grada Osijeka pristigla je jedna ponuda, mađarske tvrtke "Meszaros&Meszaros", a nadležno Povjerenstvo ponudu je prihvatilo, te odlučilo da se krene u daljnje pregovore dok konačnu odluku o prodaji dionica treba donijeti Gradsko vijeće, izvijestili su u utorak u osječkoj Gradskoj upravi.
Predsjednik Povjerenstva, gradski vijećnik Damir Kramarić (HDZ) kazao je na konferenciji za novinare kako je za vlasnički udio grada ponuđen iznos od 100 tisuća kuna, a dio ponude je i iznos od 2 milijuna eura, položenih u OTP banci, spremnih za buduća ulaganja u klub. Povjerenstvo je zaključilo kako se NK Osijek, kao jedan od najvažnijih gradskih brendova, ne smije dovesti u situaciju da mu zaprijeti likvidacija, ako se u ovome slučaju, kada postoji samo jedna ponuda, koja udovoljava uvjetima natječaja, ne reagira na pravi način, istaknuo je Kramarić.

Budući da su ponude za otkup svojih dionica, od istog ponuđača, zaprimili osječki "Vodovod" te tvrtke "IPK", i "Gradska banka",  što potencijalnom ulagaču omougćava stjecanje vlasničkog udjela većeg od 80 posto i samostalno upravljanje klubom gradonačelnik Ivan Vrkić kazao je kako posao još nije gotov, ali su stvorene pretpostavke da ga se završi relativno brzo. Vrkić je kazao kako će kupac "relativno povoljno dobiti vlasništvo, ali preuzima sve obveze prema igračima i dobavljačima", dodavši  da bi, ako se pregovori između između zainteresiranog ulagača i ostalih vlasnika dionica, uspješno okončaju, sjednica Gradskog vijeća trebala održati polovicom siječnja. Najavio je kako će grad sa zainteresiranim ulagačem sklopiti i poseban ugovor o uvjetima korištenja stadiona "Gradski vrt", a i dalje će, bez obzira na prodaju svog vlasničkog udjela, godišnje izdvajati oko milijun kuna za omladinsku nogometnu školu.

Kramarić je napomenuo kako je mađarska tvrtka nedavno uplatilia milijun kuna pozajmice NK Osijeku, iako je svjesna da to klub neće moći vratiti, što, kako drži, govori o ozbiljnosti njihove ponude, dodavši kako će se u daljnjim pregovorima za koje vjeruje da će biti uspješni tražiti i bankarska garancija za buduća ulaganja, bez čega klub neće biti prodan.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.