23.12.2015 07:55
ZAGREB, 21. prosinca 2015. (Hina), Uskok je zatražio da se voditelju zagrebačkog odsjeka za javnu rasvjetu Miji Maroševiću, kojega je u ponedjeljak optužio zbog primanja mita, oduzme više od šest milijuna kuna jer mu je u tom iznosu utvrđen nesrazmjer u imovini i njegovim zakonitim primanja. 
S obzirom da je u istrazi prvookrivljeniku utvrđen nesrazmjer imovine i zakonitih primanja u iznosu od 6,3 milijuna kuna, predložena je primjena takozvanog proširenog oduzimanja imovinske koristi u navedenom iznosu u korist države, objavilo je tužiteljstvo. Uskok je podigao optužnicu protiv voditelja Odsjeka za građenje i održavanje javne rasvjete Mije Maroševića i njegovog navodnog pomagača, poduzetnika Petka Gavrilovića, tereteći ih da su od podizvođača na održavanju javne rasvjete u Zagrebu primali mito u zamjenu za ovjeravanje računa.

Nakon osmomjesečne istrage Uskok je optužio dvojac zbog primanja 160 tisuća kuna mita od podizvođača koji je na poslovima javne rasvjete radio za tvrtku zagrebačke Elektre HEP-ODS, objavilo je Državno odvjetništvo, ne otkrivajući imena okrivljenika i podizvođača. Maroševića se uz to tereti da je od kraja 2005. do početka 2009. od odgovorne osobe jedne tvrtke tražio da mu na ruke isplaćuje pet posto od prometa na ime kupnje svjetiljki za potrebe gradske rasvjete. Odgovorna osoba okrivljeniku je isplatila više od 13 tisuća kuna mita, svjesna njegovog utjecaja na izbor svjetiljki za javnu rasvjetu. 

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.