17.12.2015 07:55
PAZIN, 16. prosinca (Hina), Trgovački sud u Pazinu objavio je rješenje o pokretanju skraćenog stečajnog postupka nad pulskom udrugom Ladonja, kojoj je predsjednik bio Plinio Cuccurin - bivši član uprave rovinjskog TDR-a i kandidat za istarskog župana, jer je utvrđeno da ta udruga nema zaposlenih te da ima neizvršene osnove za plaćanje od 1537 kuna u  neprekinutom razdoblju od 120 dana.

Udruga Ladonja osnovana je u siječnju 2008. kao udruga za zaštitu ljudskih prava kojoj je, kako se navodi, djelatnost bila promicanje i podupiranje razvoja civilnog društva, promicanje i zalaganje za zaštitu građanskih sloboda i prava građana te, između ostaloga, suradnja sa drugim udrugama i organizacijama koje se zalažu za zaštitu građanskih prava i sloboda. Iz udruge građana Ladonja nastala je i istoimena politička opcija koja je na lokalnim izborima 2009. postala druga politička snaga u Istri te je Plinio Cuccurin kao kandidat za istarskog župana ušao u drugi krug u kojem je izgubio od Ivana Jakovčića.

Politička stranka Ladonja i Plinio Cuccurin na parlamentarnim izborima 2011. prešli su izborni prag, ali je Cuccurin  izgubio zastupničko mjesto za koje mu je nedostajalo samo 190 glasova. Nakon lošeg rezultata Ladonje i na lokalnim izborima 2013, Cuccurin je odlučio zatvoriti stranku te je skupština stranke u lipnju te godine donijela odluka o prestanku djelovanja, odnosno gašenju. Istoimena udruga Ladonja nakon provođenja skraćenog stečajnog postupka bit će brisana iz registra udruga.

Poticanje ulaganjaZAGREB, 6. prosinca 2022. (Hina) - Prihodi IT industrije u Hrvatskoj u 2021. premašili su 32 milijarde kuna, što je 15 posto više nego u 2020. te 57 posto više nego prije pet godina, ali plaće zaostaju za Europom, zbog čega toj industriji sve više nedostaje radnika, pa bi bilo dobro da IT dobije veću podršku države, poručeno je u utorak s konferencije Hrvatske gospodarske komore (HGK) o IT-ju.

ŽENEVA, 6. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Zrakoplovni sektor ponovo će u 2023. godini poslovati u plusu, nakon dvije godine gubitaka, zahvaljujući stabilizaciji prometa nakon ublažavanja covid restrikcija, prognozirala je u utorak Međunarodna udruga zračnog prometa (IATA). 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u studenom su porasle za 17,9 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, čime su povećane 21. mjesec zaredom na godišnjoj razini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) u ponedjeljak je pozdravila skorašnje potpisivanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a, najavljeno za 7. prosinca u Washingtonu, koje će značiti manje financijsko i administrativno opterećenje za poduzeća koja izravno posluju.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth u ponedjeljak je stekao većinski udio u društvu Yellow Submarine, koje upravlja vodećim brendom premium burgera u središnjoj Europi Submarine, priopćeno je iz tog fonda.