17.12.2015 07:55
PAZIN, 16. prosinca (Hina), Trgovački sud u Pazinu objavio je rješenje o pokretanju skraćenog stečajnog postupka nad pulskom udrugom Ladonja, kojoj je predsjednik bio Plinio Cuccurin - bivši član uprave rovinjskog TDR-a i kandidat za istarskog župana, jer je utvrđeno da ta udruga nema zaposlenih te da ima neizvršene osnove za plaćanje od 1537 kuna u  neprekinutom razdoblju od 120 dana.

Udruga Ladonja osnovana je u siječnju 2008. kao udruga za zaštitu ljudskih prava kojoj je, kako se navodi, djelatnost bila promicanje i podupiranje razvoja civilnog društva, promicanje i zalaganje za zaštitu građanskih sloboda i prava građana te, između ostaloga, suradnja sa drugim udrugama i organizacijama koje se zalažu za zaštitu građanskih prava i sloboda. Iz udruge građana Ladonja nastala je i istoimena politička opcija koja je na lokalnim izborima 2009. postala druga politička snaga u Istri te je Plinio Cuccurin kao kandidat za istarskog župana ušao u drugi krug u kojem je izgubio od Ivana Jakovčića.

Politička stranka Ladonja i Plinio Cuccurin na parlamentarnim izborima 2011. prešli su izborni prag, ali je Cuccurin  izgubio zastupničko mjesto za koje mu je nedostajalo samo 190 glasova. Nakon lošeg rezultata Ladonje i na lokalnim izborima 2013, Cuccurin je odlučio zatvoriti stranku te je skupština stranke u lipnju te godine donijela odluka o prestanku djelovanja, odnosno gašenju. Istoimena udruga Ladonja nakon provođenja skraćenog stečajnog postupka bit će brisana iz registra udruga.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.