03.12.2015 07:45
ZAGREB, 2. prosinca (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u utorak je objavio zaključak da se u provedbi skraćenog stečajnog postupka nad tvrtkom Licentia poetica, agencijom za promidžbu u vlasništvu bivšeg šefa HDZ-ova odjela za komunikacije Andreja Rore, dostave podaci o zaposlenima ili potvrda da nema zaposlenih.
Prema obrazloženju, sud je zatražio podatke od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na zahtjev Financijske agencije, a skraćeni stečajni postupak nad Rorinom tvrtkom provest će ako se ustanovi da nema zaposlenih te da ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana. Protiv ovog zaključka Trgovačkog suda nije dopuštena žalba.

Licentia poetica je agencija za promidžbu koju je Rora osnovao u travnju 2005. i registirao, između ostaloga, za izdavačku djelatnost, promidžbu, ispitivanje javnog mijenja, ali i za iznajmljivanje strojeva i opreme bez rukovatelja, davanje u najam telekomunikacijskih vodova i pružanje usluga u nautičkom, seljačkom i ostalim vrstama turizma. Prema posljednom predanom izvješću o poslovanju za 2013. Licenta poetica ostvarila je dobit od 23.265 kuna.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa