12.11.2015 08:30
ZAGREB, 11. studenoga (Hina), Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) produljio je do 10. prosinca rok za predaju obvezujuće ponude za većinski paket dionica Vjesnika d.d. - tiskare u većinskom državnom vlasništvu. 
Na javni poziv za kupnju većinskog paketa dionica Vjesnika d.d. pristigla je samo jedna valjana ponuda, a potencijalni ponuditelj ima rok do 10. prosinca dati obvezujuću ponudu za 50,38 posto dionica te tvrtke kojima je početna cijena 30,22 milijuna kuna. Kako ističu u CERP-u na poziv za kupnju većinskog dijela od 534.926 dionica u državnom vlasništvu javio se samo jedan potencijalni kandidat od kojeg se očekuje i podnošenje plana poslovanja, ulaganja i razvoja Vjesnika d.d u kojem treba navesti i rokove izvršenja svojih obaveza sklopi li s državom ugovor o prodaji i prijenosu dionica.  

Dan prije odluke  o produljenja roka za eventualno podnošenje obvezujuće ponude za preuzimanje udjela u Vjesniku d.d. održana je glavna skupština dioničara te tvrtke na kojoj se raspravljalo o poslovanju društva, ali je usvojen i prijedlog odluke Uprave Vjesnika d.d. da se prošlogodišnji gubitak od 16,23 milijuna kuna prenese u ovu godinu. Na skupštini je odlučeno da se upravi društva ne da razrješnica za 2014. godinu.

Tiskara Vjesnik d.d. u prvih šest mjeseci ove godine imala je čak 21 posto manje prihode nego u istom razdoblju lani te je ostvarila gubitak od 3,52 milijuna kuna, navedeno je u polugodišnjem izvješću o provedbi financijskog restrukturiranja Vjesnika d.d. u predstečajnoj nagodbi. Prema izvješću, Vjesnik d.d. je od početka godine do kraja lipnja ostvario ukupne prihode od 33,12 milijuna kuna, dok su istovremeno rashodi bili 36,65 milijuna kuna. Prihodi od prodaje usluge tiskanja od 30,62 milijuna kuna čine 92 posto ukupnih prihoda Vjesnika d.d  s dvjestotinjak radnika koji oko polovicu tih prihoda ostvaruju tiskajući izdanja Europapress Holdinga (EPH), medijske kompanije u većinskom vlasništvu zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića. 

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.