12.11.2015 08:25
SLAVONSKI BROD, 11. studenoga 2015. (Hina), Od početka izbjegličke krize iz državnih robnih zaliha do sada je potrošeno roba u vrijednosti 22 milijuna kuna, rekao je pomoćnik ministra gospodarstva i ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe Ivo Miletić u srijedu u tranzitnom centru za izbjeglice u Slavonskom Brodu. 
Dodao je i da opskrba centra teče bez problema. "Mi smo spremi da svu opskrbu za potrebe migranata obavimo i u narednom periodu. U tijeku je i nabava goriva, tako da u narednih pet mjeseci ovaj sustav može funkcionirati autonomno. Ocjenjujemo da za dio roba kojima se centra opskrbljuje iz robnih zaliha mjesečno trebamo 7-10 milijuna kuna", rekao je Miletić. Robne zalihe za izbjeglički centar u Slavonskom Brodu osiguravaju hranu, gorivo, šatore, higijenske potrepštine, kontejnere, krevete. 

Miletić je komentirao i upit novinara o nadoknađivanju potrošenoga iz fonda Europske unije namjenjenog za ublažavanje izbjegličke krize. "Sav taj novac nadoknadit ćemo iz proračuna Europske unije. Sva ova sredstva koja se sada troše, dopunski su odobrena od strane ministarstva financija i uredno se knjiže. Očekujemo da će to do zadnje lipe biti plaćeno iz EU proračuna", kazao je Miletić.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.