12.11.2015 08:25
SLAVONSKI BROD, 11. studenoga 2015. (Hina), Od početka izbjegličke krize iz državnih robnih zaliha do sada je potrošeno roba u vrijednosti 22 milijuna kuna, rekao je pomoćnik ministra gospodarstva i ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe Ivo Miletić u srijedu u tranzitnom centru za izbjeglice u Slavonskom Brodu. 
Dodao je i da opskrba centra teče bez problema. "Mi smo spremi da svu opskrbu za potrebe migranata obavimo i u narednom periodu. U tijeku je i nabava goriva, tako da u narednih pet mjeseci ovaj sustav može funkcionirati autonomno. Ocjenjujemo da za dio roba kojima se centra opskrbljuje iz robnih zaliha mjesečno trebamo 7-10 milijuna kuna", rekao je Miletić. Robne zalihe za izbjeglički centar u Slavonskom Brodu osiguravaju hranu, gorivo, šatore, higijenske potrepštine, kontejnere, krevete. 

Miletić je komentirao i upit novinara o nadoknađivanju potrošenoga iz fonda Europske unije namjenjenog za ublažavanje izbjegličke krize. "Sav taj novac nadoknadit ćemo iz proračuna Europske unije. Sva ova sredstva koja se sada troše, dopunski su odobrena od strane ministarstva financija i uredno se knjiže. Očekujemo da će to do zadnje lipe biti plaćeno iz EU proračuna", kazao je Miletić.

Poticanje ulaganjaZAGREB, 6. prosinca 2022. (Hina) - Prihodi IT industrije u Hrvatskoj u 2021. premašili su 32 milijarde kuna, što je 15 posto više nego u 2020. te 57 posto više nego prije pet godina, ali plaće zaostaju za Europom, zbog čega toj industriji sve više nedostaje radnika, pa bi bilo dobro da IT dobije veću podršku države, poručeno je u utorak s konferencije Hrvatske gospodarske komore (HGK) o IT-ju.

ŽENEVA, 6. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Zrakoplovni sektor ponovo će u 2023. godini poslovati u plusu, nakon dvije godine gubitaka, zahvaljujući stabilizaciji prometa nakon ublažavanja covid restrikcija, prognozirala je u utorak Međunarodna udruga zračnog prometa (IATA). 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u studenom su porasle za 17,9 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, čime su povećane 21. mjesec zaredom na godišnjoj razini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) u ponedjeljak je pozdravila skorašnje potpisivanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a, najavljeno za 7. prosinca u Washingtonu, koje će značiti manje financijsko i administrativno opterećenje za poduzeća koja izravno posluju.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth u ponedjeljak je stekao većinski udio u društvu Yellow Submarine, koje upravlja vodećim brendom premium burgera u središnjoj Europi Submarine, priopćeno je iz tog fonda.