11.11.2015 07:55
BERLIN, 10.  listopada 2015. (Hina/dpa), Lufthansa se u utorak obratila sudovima u Dusseldorfu i Darmstadtu kako bi ishodila prekid štrajka kabinskog osoblja, nakon što je sindikat najavio produljenje štrajka do petka. 
Njemačka zrakoplovna tvrtka je priopćila da se odlučila obratiti pravosuđu kako bi privela kraju najdulji štrajk kabinskog osoblja ikada. UFO, koji predstavlja 19.000 radnika, u ponedjeljak je odbio prijedloge kompanije kao odgovor na sindikalne zahtjeve i poručio da će i dalje ustrajati na rješavanju spora oko plaća i najava za kasnijim odlaskom u mirovinu.

UFO je odbio povećanje jednokratne isplate za 1000 eura kabinskom osoblju, čime bi se suma povećala na 3000 eura. Kompanija je bila odustala od povećanja dobne granice za mirovinu s 55 na 56 godina, no sindikat očekuje još povoljniju ponudu Lufthanse. Danas je Lufthansa morala odgoditi 136 letova, dok je dan prije bilo odgođeno gotovo tisuću letova. Na udaru su ponovo letovi iz zračnih luka i prema zračnim lukama u Frankfurtu, Muenchenu i Duesseldorfu.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.