26.10.2015 08:48
SLAVONSKI BROD, 23. listopada 2015. (Hina), Jedan od vodećih hrvatskih drvoprerađivača vrtka Slavonija DI iz Slavonskog Broda u petak je na prigodnoj svečanosti službeno označila početak rada novoga kogeneracijskog postrojenja na biomasu, vrijednog 17 milijuna eura.   
Postrojenje radi već dva mjeseca, a tvrtka ga koristi za proizvodnju električne energije i tehničke pare koja se koristi u obradi drveta. "Riječ je o visoko kompjutoriziranom postrojenju 4,6 MW eletrične energiije i osam megawatta toplinske energije, a u kojem je otvoreno nešto više od dvadeset novih radnih mjesta", rekla je direktorica tvrtke Slavonija DI Martina Ravlić Janković. 

Na svečanosti je bio i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je prije dvije godine položio kamen-temeljac. "Na samom projektu radili su domaći investitori, domaći izvođači. Znači domaća pamet i tehnologija zahvaljujući kojoj su otvorena nova radna mjesta, stvoreni bolji uvjeti rada. Možemo poželjeti da i druge brodske tvrtke bilježe ovakve poslovne rezultate i da ulaze u nove projekte u kojima će imati potporu i središnje vlasti i razvojne banke", rekao je Jakovina u Slavonskom Brodu.  

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.