23.10.2015 08:42
Zagreb, 22. listopada 2015. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Xu Jianping d.o.o te da zastupnici te tvrtke u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obveza  tvrtke kojoj je evidentiran dug od 1, 5 milijuna kuna.
Tvrtka Xu Jianping d.o.o sa sjedištem u zagrebačkoj Ilici 130 bila je osnovana u rujnu 2004. kao tvrtka za trgovačko posredovanje na domaćem i inozemnom tržištu i, kako se navodilo, za 'kupnju i prodaju robe, osim oružja i streljiva, lijekova i otrova'. Osnivač tvrtke bio je  Xu Jianping, poduzetnik prijavljen na beogradskoj adresi te Ni Shuzhen, Xu Junxia i Xu Peixia, prijavljeni u Vinkovcima. Tvrtka je poslovala u Hrvatskoj otvarajući poslovnice s robom, uglavnom odjećom i obućom uvezenom iz Kine, u Zagrebu i Vinkovcima, a u studenom 2011. odlukom osnivača direktor je postao srbijanski poduzetnik Milenko Tešić.

Prema posljednjim predanim financijskim izvješćima za 2011. ta je tvrtka poslovala sa 1,3 milijuna kuna prihoda, a  odlukom Trgovačkog suda iz veljače ove godine taj je 'subjekt' izbrisan iz sudskog registra po službenoj dužnosti. Prema posljednjem upozorenju Trgovačkog suda, ako osobe ovlaštene za zastupanje dužnika po zakonu u roku od 15 dana ne podnesu popis imovine i obveza dužnika, ili  ako u roku od 45 dana niti jedan vjerovnik ne predloži otvaranje stečajnog, smatrat će se da je dužnik nesposoban za plaćanje. U tom slučaju sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka. 

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.