22.10.2015 09:09
BRUXELLES/ATENA, 21. listopada 2015. (Hina/dpa), Međunarodni vjerovnici Grčke počeli su u srijedu reviziju napretka koji je Atena ostvarila u provedbi reformi koje je obećala kako bi dobila novu tranšu kredita. 
Predstavnici Europske komisije, ECB-a, MMF i fonda za spašavanje eurozone sastali su se u srijedu ujutro s grčkim ministrom financija Euklidom Cakalotosom, objavilo je grčko ministarstvo financija. Atena je već provela 30 posto reformi koje od nje očekuju vjerovnici u zamjenu za hitnu pomoć, po izvješćima grčkih medija. Predstavnici institucija ostat će u Ateni do petka. Atena mora u studenome u parlamentu progurati novi paket reformi, uključujući ukidanje poreznih olakšica za poljoprivrednike.

Eurozona je Ateni ljetos odobrila novi program pomoći vrijedan 86 milijarda eura. Prvih 13 milijarda isplaćeno je u kolovozu. Sada je potrebno odobrenje vjerovnika za novu tranšu od dvije milijarde. Novac bi mogao biti isplaćen idući tjedan, rekao je u srijedu potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis, koji će idući tjedan posjetiti Grčku. "Stvari idu više ili manje po planu", rekao je. 

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.