21.10.2015 07:58
VUKOVAR, 20. listopada 2015. (Hina), Ugovor o doniranju 240.000 kuna za financiranje Pučke kuhinje u Vukovaru potpisali su u utorak vlasnici vukovarske tvrtke „Filir“ d.o.o. Jurica Lovrinčević i Mario Radić te vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a novac će se uplaćivati kroz 12 jednakih mjesečnih donacija. 
„Izuzetno sam sretan zbog podrške privatne tvrtke Vukovaru i njegovim socijalno ugroženim stanovnicima, a nadam se da će takvih primjera biti još“, izjavio je gradonačelnik Penava. Pučka kuhinja u Vukovaru započela je s radom 7. srpnja 2015.  na dvije lokacije u gradu, skrbi za 56 korisnika od kojih je 40 ostvarilo to pravo podnoseći zahtjev gradu Vukovaru, a 16 korisnika pravo na prehranu u Pučkoj kuhinji ostvaruje preko Caritasa. Nakon dvomjesečnog rada Pučke kuhinje, grad Vukovar pokrenuo je proceduru za povećanje korisnika za još njih 20, a i Caritas najavljuje mogućnost primanja novih korisnika. Tvrka „Filir“ poznata je po proizvodnji grickalica „Bobi“, prisutna je u Vukovaru 15 godina, a zapošljava 50 radnika.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.