12.10.2015 09:50
SISAK, 10. listopada 2015. (Hina), Nakon vijesti o otpuštanjima radnika, koje su dovele do glasina o mogućem prestanku rada talijanske tvrtke ABS SISAK, u Hrvatskoj, priopćenjem se oglasila i uprava tvrtke. 
"S obzirom na teško stanje na tržištu s kojim se ABS SISAK trenutačno suočava, doneseno je niz mjera kako bi Društvo ostalo proizvoditi i raditi u Hrvatskoj. Te odluke nisu lake, a jedina svrha im je očuvati što više radnih mjesta, ali i učinjene investicije. Bez obzira na namjeru da se nastavi s proizvodnjom u Sisku, Društvo se nada konkretnoj podršci od institucija Republike Hrvatske kako bi se ta namjera i ostvarila,” stoji u priopćenju Uprave ABS-a.

Prije desetak dana ABS, koji posluje u sastavu talijanske Grupa Danieli, raskinuo je ugovore o radu na određeno vrijeme sa stotinjak radnika. Isto tako, veći broj radnika koji su imali ugovore na određeno vrijeme, prebačen je u druge tvrtke, gdje je sklopili tromjesečne ugovore o radu. Inače, talijanska tvrtka ABS koja je kupila čeličanu bivše Željezare, u modernizaciju tog pogona uložila je čak 25 milijuna eura, pa se u njemu čelik proizvodio najsuvremenijom tehnologijom. Međutim, čelnici ABS-a su u nekoliko navrata spominjali kako u Hrvatskoj nisu ostvarili olakšice koje su im bile najavljene, ponajprije u cijeni struje kao velikom potrošaču, pa je proizvodnja bila organizirana samo u noćnoj smjeni. To je dovelo do niskorentabilne proizvodnje i njene privremene obustave.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa