12.10.2015 09:49
LONDON, 10 listopada 2015. (Hina/Reuters), Lord Stuart Rose, nekadašnji direktor tvrtke Marks and Spencer, jedan od najpoznatijih britanskih poslovnih ljudi vodit će kampanju za ostanak zemlje u Europskoj uniji, objavila je skupina In Campaign. 
Rasprava o britanskom članstvu u najvećem svjetskom trgovinskom bloku zahuktava se dok se stanovnici Velike Britanije pripremaju za referendum. Premijer David Cameron najavio je da će se održati 2017. "Vjerujem da je Britanija snažnija unutar Europe", kazao je Rose u petak. "Na predstojećem referendumu treba izabrati između toga da bude snažnija, sigurnija i bolja unutar granica Europe ili da krene u nepoznato, dovodeći u opasnost prosperitet zemlje, prijeteći takvim potezom svojoj sigurnosti i smanjujući utjecaj Velike Britanije u svijetu". 

Rose, koji trenutačno obavlja dužnost predsjednika online supermarketa Ocadi, član je Doma lordova. Kao bivši direktor tvrtke Marks and Spencer, najvećeg britanskog trgovca odjećom, snažno će zastupati stajalište brojnih britanskih poslovnih ljudi koji smatraju kako je bolje da Velika Britanija ostane u bloku nego da iz njega iziđe. Brojne britanske tvrtke zabrinute su zbog mogućnosti gubitka lakog pristupa svojim glavnim izvoznim tržištima, kao i zbog utjecaja potencijalnog izlaska zemlje iz EU-a na britansku industriju financijskih usluga.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.