09.10.2015 09:25
ZAGREB, 7. listopada 2015. (Hina), Bivša zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek koju je Milan Bandić u srijedu okrivio za neuvrštavanje teniskog turnira Zagreb Indoors u proračun za 2015. godinu rekla je da je turnir bio financijski neodrživ te da su privatni organizatori tražili od grada sudjelovanje s visokim udjelom sredstava.

"Gradonačelnik je iznio samo dio istine. Drugi dio istine je da je i sam imao velikih problema s pronalaženjem financijskih sredstava za taj turnir. Organizatori turnira, privatni poduzetnici, sav su teret financiranja prebacivali na Grad. Ni gradonačelnik nije bio sklon izdvajati toliko novca za turnir koji nije generirao velika sredstva", rekla je Sandra Švaljek za Hinu u reakaciji na izjavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

"Turnir nije privlačio veliki broj domaćih, ni stranih posjetitelja. Prihod od ulaznica je bio vrlo nizak, a organizatori se nisu dovoljno trudili pronaći druge izvore financiranja. I u Uredu za obrazovanje, kulturu i sport postojala je nesklonost prema načinu na koji se turnir financira", dodala je Švaljek argumentirajući odluku da Zagreb Indoors bude jedan od događaja koji nisu uvršteni u gradski proračun za ovu godinu.

stanoviZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno je iz više izvora u graditeljskoj branši, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije. 

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa. 

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.