09.10.2015 09:30
SISAK, 7. listopada 2015. (Hina), U Zenici (BiH) je otvoren 22. Međunarodni sajam ZEPS 2015., na kojem već tradicionalno na skupnoj izložbi svoje proizvode predstavlja sedam hrvatskih tvrtki, a nastup hrvatskih gospodarstvenika, kao i ranijih godina, organizirala je i financirala Županijska gospodarska komora iz Siska. 
Na izložbenom prostoru HGK svoje proizvode i usluge predstavljaju zagrebačke tvrtke Tehno-dom d.o.o., Siga International d.o.o., Plankos d.o.o., Kaeser kompressoren d.o.o., TÜV Croatia d.o.o. i Genesis grupa d.o.o., te Birotehnik d.o.o. iz Oroslavlja. ZEPS je opći sajam na kojem zastupljene djelatnosti obuhvaćaju graditeljstvo, elektroindustriju, strojogradnju, proizvodnju i preradu metala, preradu drveta, preradu plastičnih masa i gume, izradu namještaja i opreme za uređenje doma, te energetiku i IT tehnologije.  

U okviru sajamske manifestacije održava se i međunarodni specijalizirani sajam metala ZEPS Intermetal 2015. te Forum metalne industrije BiH. Ovogodišnji ZEPS održava se do 10. listopada, a okupio je oko 500 izlagača iz 25 zemalja. Izložbeni prostor sajma iznosi 11.000 četvornih metara zatvorenoga izložbenog prostora u paviljonima te 6.000 četvornih metara otvorenoga izložbenog prostora sajma.

AUTOWASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa

HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 

LONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila.