06.10.2015 07:55
BEOGRAD, 5. listopada 2015. (Hina), Srbijanski premijer Aleksandar Vučić zatražio je u ponedjeljak od Hrvatske da poduzećima iz Srbije omogući na hrvatskom tržištu "bar polovicu kapaciteta" s kojim hrvatske tvrtke rade u Srbiji i najavio razgovore o toj temi s hrvatskim dužnosnicima. 
Hrvatskim poduzećima je "kao na dlanu ponuđeno kompletno srpsko tržište", istaknuo je Vučić danas tijekom posjeta konditorskoj industriji Bambi u Požarevcu, naglasivši da Srbija očekuje bar minimalne uvjete za svoje tvrtke u Hrvatskoj. "Sada samo tražimo da naše kompanije puste da rade s bar 50 posto kapaciteta i u uvjetima kako mi njih puštamo da rade u Srbiji. Mislim da je to fer i pošteno", rekao je Vučić novinarima i najavio da će se njegova vlada posvetiti tome u suradnji s predstavnicima Hrvatske. "Kao predsjednik vlade uopće se ne plašim odgovora, ovakvih i onakvih, jer smo mi ponudili kompletno naše tržište - kao na dlanu i dali im punu slobodu funkcioniranja i rada u našoj zemlji i čak i ne tražimo tako dobru i čistu situaciju kao u Hrvatskoj", citira Radio-televizija Srbije premiejra Aleksandra Vučića.

Vučić je ocijenio da, kad netko zarađuje ogroman novac u Srbiji, treba osigurati minimalne uvjete i srpskim tvrtkama u svojoj zemlji. "Nemamo mi ništa protiv Jane, Jamnice i drugih kompanija, ali srpski Knjaz Miloš je negdje u kutu i to se onda tu, naravno, manje prodaje, a u njihovim zemljama se uopće ne prodaje... Kad uđete u naše velike markete, kojima smo mi širom otvorili vrata, mi ne možemo vidjeti Knjaz Miloš, kompaniju koja je stara više od 200 godina, ali ćete vidjeti sve druge", rekao je Vučić. Srbijanski premijer najavio je danas da će 15. ili 16. listopada priopćiti što misli o "o sudbini vlade Srbije" i da će se "temeljno pripremiti za taj nastup", te razotkriti sve intrige koje prate rad ministarskog tima na čijem je na čelu.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.