05.10.2015 09:12
ZAGREB, 2. listopada 2015. (Hina), Hrvatsko izdanje časopisa Rolling Stone, koji zbog nagomilanih problema nije izašao od srpnja, pred gubitkom je licence američkog izdavača, a suradnici glavnog urednika i vlasnika licence Rolling Stonea za Hrvatsku Tonija Moškova najavljuju tužbe zbog neisplaćenih honorara i plaća. 
Tako je Mirela Remi Priselac, pjevačica grupe Elemental koja je i prevodila tekstove za hrvatsko izdanje Rolling Stonea, na Facebooku optužila Moškova za prevaru, ustvrdivši da joj duguje novac za oko 10 mjeseci prijevoda za njegov magazine. Zato najavljuje tužbu protiv Moškova. I ostali članovi redakcije hrvatskog Rolling Stonea navode razloge zbog kojih hrvatsko izdanje časopisa nije izašlo od srpnja do danas. Prema njihovim riječima – novinari, lektori i prevoditelji odbili su predati već završeni i prelomljeni broj srpanj zbog nagomilanih dugova za plaće i honorare tvrke S3 Media u vlasništvu Tonija Moškova. Prema njihovim tvrdnjama, ukupni neto dug za petnaestak ljudi iznosi između 300 i 400 tisuća kuna. Dodaju kako su honorarni suradnici posljedni novac dobili za broj objavljen u kolovozu 2014., a zaposleni posljednju plaću u prosincu prošle godine. Navode i da Moškov nikada nije ispunio obećanja o urednom servisiranju dugove, a onda je suradnicima prestao i odgovarati na poruke, sve dok mu oni nisu odbili predati već završeni broj Rolling Stonea.

S druge strane, Toni Moškov je za Hinu, a prije objave optužbi Mirele Remi Priselac, naveo i razloge za neizlazak Rolling Stonea i neisplatu suradnika. 'Zbog situacije na tržištu i smanjenih oglašivačkih budžeta u 2015. bili smo prisiljeni napraviti stanku u izlaženju. Stvaranje dodatnih troškova bilo bi pogubno za poslovanje. U protekla tri mjeseca u pregovorima smo sa investitorom iz EU koji želi investirati u tvrtku, a time bismo ujedno i proširili poslovanje iz sfere izdavaštva, te osigurali dodatne prihode. Pregovori su završeni te se očekuje prva uplata na račun tvrtke. Dugovanja iz proteklog razdoblja postoje i nikad nisu negirana s moje strane, ali ulaskom svježeg kapitala ista će biti isplaćena u cijelosti', rekao je Moškov. Tvrdi da ni približno nisu točni navodi o ukupnom dugu suradnicima u iznosu od 300 do 400 tisuća kuna, ali da ‘nema potrebu iznositi poslovne podatke’. Moškov kaže i da su svi njegovi izdavački partneri upoznati sa situacijom, a, kako dodaje, nastavak izlaženja časopisa u ‘našem portfoliju' ovisit će o prihodima (i troškovima) koje isti ostvaruju ili će ostvarivati na tržištu’. Na upit je li već izgubio licencu za Rolling Stone, ali i na zatražene odgovor na optužbe suradnika, Moškov je za Hinu poručio da do ‘ponedjeljka ujutro nije u mogućnosti odgovoriti na pitanja, a tada će ‘imati ‘odgovore i objašnjenja za nastalu situaciju’. Hrvatsko izdanje Rolling Stonea izašlo je u listopadu 2013. - tiskano izdanje na tržištu je opstalo nepune dvije godine. Internetska stranica hrvatskog izdanja tog časopisa više ne funkcionira i preusmjerava posjetitelja na matični – američki Rolling Stone.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.