29.09.2015 08:15
ZAGREB, 28. rujna 2015. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak objavio je rješenje kojim se nalaže Ratku Mačeku, bivšem glasnogovorniku vlade Ive Sanadera, da sastavi i podnese popis imovine svoje tvrtke MPR Strateško komuniciranje radi utvrđenja uvjeta za otvaranje stečaja.

Ratku Mačeku se nalaže da u roku od osam dana od primitka sudskog rješenja navede kojim nekretninama i imovinom njegova tvrtka raspolaže, koja su njegova potraživanja te ima li na računu i kod koga novčana sredstva. Sudsko rješenje uslijedilo je nakon prijedloga samog Mačeka koji je podnio prijedlog za pokretanje stečaja nad svojom tvrtkom navodeći da ne može uredno izvršavati dospjele obaveze zbog insolventnosti.

Mačekova tvrtka MPR Strateško komuniciranje ostala je bez posla u Hrvatskoj otkako je počeo sudski postupak za Fimi Mediju i izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih tvrtki u korist Ive Sanadera i HDZ-a u kojem je Ratko Maček kao trećeoptuženi nepravomoćno osuđen na godinu dana uvjetne kazne uz rok kušnje od četiri godine. Iako je nakon izricanja nepravomoćne presude za Fimi mediju u ožujku prošle godine bilo najavljivano da će se Maček vratiti privatnom poslu u odnosima s javnošću i političkim marketingom, njegova tvrtka MPR Strateško komuniciranje u toj godini imala je samo oko 65.000 kuna prihoda. Zbog nesolventnosti u ovoj godini pokrenut je stečaj tvrtke, a sud je ročište za otvaranje stečajnog postupka zakazao za 10. studenoga.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa