24.09.2015 08:30
BEOGRAD, 23. rujna 2015. (Hina), Predsjednik Gospodarske komore Srbije (GKS) Marko Čadež zatražio je u srijedu od slovenskih tvrtki da pošalju jasan signal Zagrebu i ukažu vlastima u Hrvatskoj kako stanje na graničnom prijelazu Bajakovo nikome ne ide u prilog i upozorio da tvrtke mogu tužiti hrvatsku vladu zbog nastale štete. 
Čadež je, kako prenose beogradski elektronički mediji, najavio mogućnost da tvrtke iz regije upute kolektivnu tužbu hrvatskoj vladi zbog pretrpljene štete. “Trenutna situacija na granici ne ide nikome u prilog - ni Srbiji, ni Hrvatskoj, Sloveniji, ali ni Austriji, Grčkoj, nikome... Nema logičnog objašnjena zašto se to radi”, rekao je Čadež. Pri Gospodarskoj komori Srbije, podsjetio je Čadež, formirani su poseban tim i call-centar kojima se mogu javiti tvrtke koje su pretrpjele štetu. “Postoji osnova i za zajedničku tužbu za pretrpljenu štetu. Ako se ovakva situacija nastavi - to se može uraditi i to važi za sve, a ne samo za srpske tvrtke”, rekao je predsjednik srbijanske gospodarske komore i naglasio kako “živimo u svijetu gdje bi međunarodne sporazume trebalo poštivati” i da “moraju postojati pravila igre”. Predsjednik srbijanske gospodarske komore najavio je za četvrtak razgovore s predstavnicima gospodarskih komora Njemačke, Austrije i EU, kako bi pokušali dodatno “izvršiti gospodarski pritisak” da se protok roba neometano nastavi.

AUTOWASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa

HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 

LONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila.