21.09.2015 09:22
DUGA RESA, 19. rujna 2015. (Hina), Hrvatske željeznice (HŽ) i Grad Duga Resa zajednički investiraju 4,3 milijuna kuna u gradnju novog željezničkog podvožnjaka u Dugoj Resi, gradilište su u subotu obišli čelnici HŽ-a i Duge Rese Ivan Vuković i Ivan Baršić pohvalivši se da radovi idu dobro. 
Radovima na modernizaciji podvožnjaka u Dugoj Resi, HŽ Infrastruktura povećat će propusnu moć željezničkoga prometnog koridora koji povezuje Rijeku sa Zagrebom, državnom granicom i europskim prometnim koridorima. Tijekom radova, postojeći željeznički podvožnjak zamijenjen je privremenom mosnom konstrukcijom koja se tijekom vikenda, 19. i 20. rujna, zamjenjuje novoizgrađenim podvožnjakom. Za putnike je od subote, 19. rujna u 5.10 sati do nedjelje, 20. rujna u 23.59 sati organiziran zamjenski prijevoz. Završetkom radova, željeznički propust i podvožnjak bit će prošireni s 5 na 7,5 metara, a samim tim i cestovni trak. Projekt HŽ-a i Duge Rese ukupno je vrijedan 4,3 milijuna kuna, radovi su počeli u ožujku ove godine, a planiraju se završiti do kraja godine, izvode ih Pružne građevine d.o.o.

Gradonačelnik Baršić (HSS) i član Uprave HŽ-a Vuković novinarima su se pohvalili da radovi idu dobro, pa i njihov najzahtjevniji dio zbog kojega je promet u potpunom prekidu tijekom subote i nedjelje. Baršić se zahvalio Hrvatskim željeznicama i hrvatskoj Vladi što su izdvojili sredstva za investiciju koju je Grad pokrenuo prije deset godina. "Sada konačno imamo podvožnjak s dvije prometne trake", rekao je gradonačelnik, tumačeći kako građanima Duge Rese to znači više sigurnosti u prometu, a novoj gradskoj četvrti priliku za razvoj. U ključni željeznički koridor, od Luke Rijeka do mađarske granice, hrvatska Vlada uložila je oko 60 milijuna kuna da bi se podigla i sigurnost i protočnost prometa, rekao je Vuković. "Uz radove u Dugoj Resi, radi se i remont pruge od Ogulina do Moravica, od Ogulina prema Oštarijama se strojno reprofilira pruga, u Oštarijama i Kukači rade se remonti na putnim prijelazima, a saniraju se i dva klizišta u Dubravama", naveo je Vuković.

AUTOWASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa

HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 

LONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila.