16.09.2015 08:57
RIJEKA , 15. rujna 2015. (Hina), Na račun Tvornice industrijske i brodske opreme 3. maj (TIBO) u Matuljima uplaćen je 1,7 milijun kuna, od čega će radnicima biti isplaćena jedna plaća, štrajk je stavljen u mirovanje, a očekuje se isplata još četiriju plaća i rješavanje pitanja privatizacije poduzeća, izjavio je u utorak povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u tom poduzeću Željko Bilić. 
Bilić je pojasnio kako je novac kao prvi dio pozajmice uplatila Uljanik grupa, koja je poslovni partner i naručitelj opreme od TIBO-a, a očekuje se da će plaće na računima radnika biti uplaćene najkasnije sutra, 16. rujna. Ocijenio je da se obećanja koja je sindikat dobio ipak ostvaruju, kao i da je najavljeno da će uskoro na račun poduzeća prispjeti još 3,3 milijuna kuna, za isplatu još četiri neisplaćene plaće, odnosno svih dugovanja prema radnicima. Bilić smatra da se posljednjih desetak dana problem TIBO-a, koji je u 100-postotnom vlasništvu države, počeo ubrzano rješavati. Na skupštini je provedena dokapitalizacija poduzeća zemljištem na kojem se nalazi, vrijednom oko 29 milijuna kuna, a nakon dva mjeseca deblokiran je račun poduzaća te su plaćeni porezi i doprinosi, rekao je. Bilić je još naveo da je štrajk sada u mirovanju, da razloga za sindikalne akcije više nema te da se nada da će se važno pitanje privatizacije TIBO-a rješiti do kraja godine.

Početkom rujna iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) priopćeno je da je na sastanku predstavnika Ministarstva gospodarstva, Uljanika, Centra za restrukturiranje i prodaju te DUUDI-ja utvrđeno da treba dovršiti proceduru dokapitalizacije TIBO-a, kako je Uljanik zainteresiran za nastavak proizvodnje u TIBO-u te da je nužno da proizvodnja počne. Tada je najavljen i skori početak isplate zaostalih plaća.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.