07.09.2015 08:02
KIJEV, 6. rujna 2015.(Hina/Reuters)Direktorica MMF-a Christine Lagarde pohvalila je u nedjelju gospodarski napredak Ukrajine i pozvala njezine vjerovnike da prihvate dogovor o restrukturiranju 18 milijarda dolara ukrajinskog duga. 
Lagarde je u Kijevu kazala da je Ukrajina "iznenadila svijet" svojim postignućima i da su vladine politike dovele do "gospodarstva koje pokazuje znakove zaokreta." Posebice je pohvalila fiskalnu politiku i napore za jačanje bankovnog sektora. Lagarde je isto tako istaknula da Ukrajina mora iskorijeniti korupciju ako želi povratiti povjerenje naroda. Glede dogovora o restrukturiranju ukrajinskog duga postignutog sa skupinom najvećih vjerovnika 27. kolovoza, Lagarde je pozvala sve ukrajinske vjerovnike da ga podupru.

Dogovor uključuje otpis 20 posto glavnice, blago povećanje kuponske kamate na većinu obveznica i četverogodišnje produljenje roka dospijeća obveznica. Ukrajina će time osloboditi 15 milijarda dolara koje će moći iskoristiti za pomoć siromašnim građanima i borbu protiv proruskih separatista na istoku zemlje. Rusija međutim i dalje traži otplatu tri milijarde dolara eurobveznice koja dospijeva na naplatu u prosincu. Euroobveznicu je izdala vlada bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča 2014., samo dva mjeseca prije nego je pobjegao iz Ukrajine pred masovnim prosvjedima.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa